Pages Navigation Menu

Aromagasztronómia – könnyű, édes epersaláta

Aromagasztronómia – könnyű, édes epersaláta

Az eperszezon elején még egy kicsit savanykásabb az eper. Már annyira vártam, de most valami édeskéset kívántam, ezért készítettem egy könnyed édességet.

Összevágtam egy adag epret. Majd egy teáskanál Keserűnarancsvirág aromavízben elkevertem egy teáskanál kókuszvirágcukrot. Ebbe tettem egy kis kardamomot is.

Felaprítottam Borsmenta leveleket és az eperhez kevertem, majd rácsöpögtettem a sűrű szirupot.

Tehát a hozzávalók, melyeket ízlés szerint használhatsz:

  • epersaláta aromavízzelEper
  • Keserűnarancsvirág aromavíz (Neroli)
  • Kókuszvirágcukor (A glikémiás indexe 35, ami jónak számít a cukrok között.)
  • Kardamom
  • Borsmenta levele

A Keserűnarancsvirág, azaz Neroli aromavízről hamarosan megírom, hogy mi mindenre használható akár ivókúrában vagy szépségápolásban, esetleg parfümként.

Aromavizeket ITT találsz, ha nincs olyan, amit keresel, kérlek, írj nekem.

Más recepteket ITT találsz.

Jó étvágyat kívánok!

Illatos, szép napot!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő, aromaterapeuta

alelekillata.hu szerkesztője

 

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Facebook Like Button for Dummies

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információk...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezár