Menü

Baba- és gyermek masszázs aromaterápiával

babamasszazsMeg fogsz lepődni. A babamasszázs nagyon sokáig nem csak a keleti társadalmak tradíciója volt, hanem világszerte általános volt, hogy a mamák rendszeresen minden nap megmasszírozták babájukat. Aztán a 20. századi történelmi viharok következtében az anyák valahogy elfelejtették a babamasszázst itt nálunk, mint a babák és gyermekek gondozásának egyik alapvető részét. Nem is csoda, hiszen sokszor a nőknek férfiként kellett helytállni.

A második világháború után pedig homlokegyenest ellenkező felfogás lépett be a baba- és gyermekgondozásba. A gyermeket még fel sem szabadott venni, ha sírt. Inkább hagyták egész éjszaka sírni a babákat, mondván „hadd erősödjön a tüdeje”, nem szabad „elkényeztetni”.

A mostani 30-as 40-es korosztály is így nevelkedett. S, ha valamelyikünknek gyermeke születik, a mai napig sokszor kerülünk konfliktusba anyáinkkal emiatt. Ránk szólnak, hogy kényeztetjük a babát, nem kell állandóan felkapkodni. Így aztán a magyar társadalom vészesen érintés hiányos lett, ami már kisbaba korban meghatároz bizonyos nagyon fontos személyiségjegyeket, mint például biztonságérzet, bizalom, magabiztosság, önbecsülés, önértékelés (szeretetre méltó vagyok) hiányát, amik később az életben való boldogulást rendkívüli módon tudják hátráltatni.

Sajnos, én sem tudtam ezt, de gyermekem születése után valahogy mégis ösztönösen elkezdtem őt masszírozni. Sok lehetőségem nem volt, hiszen közvetlenül a szülés után nem tudtam tanfolyamra menni, ezért magamtól kezdtem tanulni. A szülés nehéz körülményei után láttam, hogy ez a babámnak is fantasztikus felüdülés. Volt valami csodálatosan titkos ebben, ami még jobban összekötött varázsfonalaival minket. Ez volt az az élmény, ami miatt arra a következtetésre jutottam, hogy ezt a férfiaknak is ki kéne próbálni, mivel így még jobban elmélyíthetik kapcsolatukat gyermekeikkel. De ezekről majd írok cikkeket…

Mindenesetre nem is tudod, milyen nagy ajándékot adsz gyermekednek azzal, ha már babakorában elkezded masszírozni és másképp ápolod őt. A sikerkönyvek mind tele vannak olyan írásokkal, amik végső soron az érzelmi intelligencia fejlesztésének szükségességéhez vezetnek. Itt azt hiszem, nem is a sikerről, hanem inkább a boldogságról lehet szó. A kutatások igazolták, hogy azok a babák, akiket szüleik, mamájuk rendszeresen masszíroz, ölbe vesz, ringat és szoptat, kevésbé erőszakosak, viszont együttműködőbbek és együtt érzőbbek, magabiztosabbak. Az erőszakos embereket senki sem szereti, de ha valaki együttérzőbben oldja meg a mindennapi konfliktusait, arra felfigyelnek az emberek.noienergia12

A bőrön keresztül történő érzékelés az egyik legkorábban kifejlődő érzékelési forma a babánál, melynek ingerlése nélkülözhetetlen a megfelelő testi és szellemi fejlődéshez.

„Minél többet tudunk meg a bőr stimulálásáról, annál nagyobb jelentőségűnek bizonyul az egészséges fejlődés szempontjából.” – dr. Ashley Montagu, antropológus

Ehhez csak egy adalékot szeretnék átadni neked. A baba és gyermek masszázzsal történő ingerlése felgyorsítja az úgynevezett myelinhüvely képződését. Ez az a burok, ami körül vesz minden ideget, mint egy szigetelés. Nagyon fontos védelmi funkciót tölt be és felgyorsítja az idegi impulzusokat. Mivel az idegek beágyazódása nem fejeződik be a baba megszületésére, bőrének masszázzsal történő rendszeres stimulálásával segíted stabil idegrendszere fejlődését. Így javul az agy és a test közötti kommunikáció, a gyermek teherbírása és stressz tűrő képessége megnövekszik, stabilizálódik.

babamasszázsA masszázs, a törődés hihetetlen hatással van a gyermekekre a későbbiek folyamán is. Amikor érkezik az óvodás majd az iskolás korszak, komoly szolgálatot tehetsz gyermekednek a mindennapi stresszhelyzetek lekezelésében, immunerősítésben, kiegyensúlyozásban. Ekkor már lehet, hogy nem lesz arra időd, hogy minden nap megmasszírozd, de ha be tudod iktatni akár rendszeresen, akár igény esetén, már rengeteget nyertek vele.

Az immunerősítésben saját tapasztalatom, hogy a hosszú évek során rendszeresen alkalmazott masszázs mellett, gyermekem kevesebbszer lett beteg, mint ovis vagy iskolástársai és ha elkapott valamit, hamarabb gyógyult. Az utóbbi években ehhez hozzájárult még az illóolajok, az aromaterápia használata is. Itt nem csupán a masszázsról van szó, hanem minden olyan aromaterápiás módszert alkalmazok, melyek segítik őt a kiegyensúlyozásban. A gyerekeket szinte elbűvölik az illatok. Nem kell sok idő és már maguktól is szólnak, ha úgy érzik szükségük van valamire.

Aromaterápiás készítmények babáknak és gyermekeknek!

Ismerőseim körében vannak gyermekek, akik már maguk figyelmeztetik anyukájukat, hogy azt a finom illatot kérik elalvás előtt. 🙂

 

noienergia17Kiknek ajánlom a babamasszázs elsajátítását?

 •  A várandós kismamák már a szülés előtt megtanulhatják a babamasszázst, hiszen a baba megszületése után lehet, hogy nem lesz rá lehetőség. A születés után már lehet alkalmazni néhány érintő, símogató fogást és ahogy a baba erősödik, növekszik, úgy lehet szépen fokozatosan felépíteni a babamasszázst.
 • Szeretettel látom azokat az anyukákat is, akik már szültek vagy már nagyobbacska gyermekük van. Soha nem késő elkezdeni.
 • Várom az apukákat is, akiknek hihetetlen és különleges élményt tud nyújtani a babával történő ilyen jellegű foglalkozás.babamasszazs_2

 Mit adok át neked?

 • Babamasszázs ruhában és ruha nélkül olajosan
 • Babamasszázs technikák pocakfájásra
 • Babaápolás és gondozás aromaterápiával – hasfájás, alvás, fognövekedés
 • Aromaterápiás immunerősítési módszerek babáknak és kisgyermekeknek
 • A mamaápolás aromaterápiás módszerekkel (illóolajkeverékek szüléshez, aranyérre, visszérre, striák kezeléséhez, receptek a természetes vegyszermentes testápoláshoz)

 Milyen formában tudsz részt venni az oktatáson?

 •  egyéni oktatás

Szülés előtt vagy szülés után is jöhetsz. 

Oktatás díja:

 •  Az oktatás 3 órát vesz igénybe, díja 29,900 Ft,

ami tartalmazza

    • az oktatást és a jegyzetet
    • 1 db különleges minőségű bio babamasszázsolajat (az alábbiak közül választhatsz)
    • egy 10%-os kedvezményre jogosító kuponkódot az első vásárlásnál 
    • valamint a párodat is magaddal hozhatod, ha szeretné megtanulni a masszázst

Ezek közül a babamasszázs olajok közül választhatsz:

PranaBB Édesmandula masszázsolaj vaníliával 

vagy

PranaBB Édes Álom masszázsolaj

vagy

PranaBB Könnyű Emésztés masszázsolaj

Szeretettel várlak, ha szeretnéd megismerni a babamasszázs és természetes babagondozás világát és szeretnéd gyengéd, de hatékony módszerekkel támogatni babádat.

 Telefonszám: +3620-517-50-48 vagy írhatsz az alábbi elérhetőségre:

  Budapest
  Szigetszentmiklós