fbpx

Advent és Karácsony időszaka az évnek egy olyan szakasza, amikor az ember elkezd befelé tekinteni, elgondolkodik, szeretne megpihenni, feldolgozni a múlt történéseit és az új tapasztalatokkal felvértezve új utakat keresni.

Fontos időszaka ez az évnek. A Lenni-Tenni-Venni folyamatában ez a Venni időszaka. Ezalatt a több hónapos időszak alatt átgondoljuk, hogy saját spirituális utunkon merre jártunk, mit tapasztaltunk és hogyan, mivé változtunk.

De hogyan segítenek az illóolajok ebben a folyamatban? A válasz sokrétű, mert mind a fizikai síkon, mind a lelki síkon nyújthatnak rengeteg segítséget.

A karácsonyi illatok egyik klasszikusa a narancs illóolaja. Kevés ember van, aki nem szereti a narancs illatát és ízét és nem sok ember van, aki ne kerülne a narancs személyiség hatása alá. Valószínűleg ez az oka annak is, hogy miért vált a narancs illóolaja, illata a karácsonyi illóolaj keverékek részévé.

narancs illóolajMivel ilyenkor sokkal hamarabb sötétedik és sokszor borongós az idő, a befelé fordulás folyamatában sokszor hajlamosak vagyunk depresszív, kedvetlen állapotba kerülni. Elhanyagoltnak, elhagyatottnak érezzük magunkat. Nehéz az élet és nehezek az életfeladatok.

És akkor jön a narancs illóolaja és fényt hoz a sötétségbe. A narancs illata elhozza életünkbe a humort, áthangolja a kedélyállapotunkat úgy, hogy képesekké váljunk saját gyarlóságainkon, saját hibáinkon nevetni. Behozza életünkbe a szerető megértés szellemét. Felmelegíti szívünket, derűssé és megértővé tesz. Könnyíti az élettapasztalatok feldolgozásának folyamatát. A narancs személyiség rendkívül vonzó az emberek számára.

És itt lép be a fizikai hatás, ami szorosan összefügg a lelkiekkel. A narancs támogatja a szívet, vérnyomáscsökkentő, kiegyensúlyozó és vértisztító hatású. Tehát a meditatív tisztulási folyamatokat a fizikai síkon is támogatja. De a vese és húgyhólyag működést is serkenti.

Azzal támogat minket, hogy megértsük magunkat és másokat és a fizikai szinten segít a felesleget kitisztítani a szervezetből.

Ha a karácsonyi illatkeverékekre gondolunk, majdnem minden megszokott illóolajnak megvan a maga szerepe az illóolaj keverékekben. Gyakran használjuk a fűszereket, a fenyőféléket és a citrusokat Karácsony idején.

Lakásunk feldíszítésénél is gondolhatunk illóolaj keverékek használatára és készíthetünk olyan eszközöket házilag, ami szívmelengetően szép és illatos, hangulatossá téve számunkra Advent és Karácsony időszakát.

karacsonyi illóolajokTipp!

Ha magad szeretnéd készíteni alkalmas erre a szódabikarbóna, amelyre csepegtethetsz 10-20 cseppet a karácsonyi illóolaj keverékedből. Vagy akár karácsonyfára is készíthetsz természetes díszt, amelyre illóolajat csepegtethetsz.

A következő cikkemben mutatok neked egy természetes potpourrit és karácsonyi díszt egyben. Izgi lesz. 🙂

Megjegyzés: Az illóolajokkal légy körültekintő és mindig nézd meg az ellenjavallataikat. Illóolaj használat előtt végezz bőrtesztet! Ha megfelelően használod, csodás eredményeket érhetsz el a betegség megelőzésben és a kozmetikában egyaránt.

Az aromaterápiában én csak ellenőrzött gazdálkodásból származó, magas terápiás minőségű illóolajokat használok. Ezeket az illóolajokat tőlem is beszerezheted, de használatukkal kapcsolatos kérdéseidre is szívesen válaszolok. Azonban tanácsot csak az általam alkalmazott olajokkal kapcsolatosan tudok adni és ezekről írok, más illóolajokkal nincs tapasztalatom. Ha illóolajat használsz, mindig fordulj aromaterapeutához, használd előírásoknak megfelelően és inkább válaszd a minőséget! Hidd el, megéri!

Szeretettel,

Réka

Itt írhatsz nekem ha kérdésed van vagy rendelni szeretnél:

 

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.