fbpx

Mi zajlik a szervezetünkben a számára mérgező anyagok eltávolítása során és milyen eszközökkel támogatja a funkcionális medicina a méregtelenítés folyamatát? Segítek, hogy jobban meg tudd tervezni a számodra optimális méregtelenítési folyamatot.

Az általunk ismert 4 méregtelenítési útvonal a májon, a vesén, a bőrön és a tüdőn keresztül halad. Vagyis a széklet, a vizelet, az izzadság és a légzés az, ahol távoznak a számunkra káros anyagok.

Nézzük mi zajlik a két fő útvonalon, a máj – bélrendszer és a máj – vese irányban:

  1. Fázis

    Bio Chlorella vulgaris segítség a méregtelenítésben

    Bio Chlorella vulgaris egy Superfood, támogatás a méregtelenítésben

A káros anyagok (koffein, alkohol, permetszerek, gyógyszer maradványok,

szteroidok és sok más anyag) aktiválják a máj méregtelenítés 1. fázisát. Ebben a szakaszban a szervezet a Cytochrom P450 elnevezésű enzimcsaládot használja arra, hogy a méreganyagokat vízoldékonnyá tegye. Ez egy szükségszerű oxidációs folyamat, ahol káros szabadgyökök keletkeznek. Ezért nagyon fontos, hogy a szervezet folytatni tudja a folyamatot és ki is tudja üríteni az itt kialakuló salakanyagot.

TIPP:

Így már ezen a ponton is hasznos, ha antioxidánsokban gazdag élelemmel látjuk el magunkat, mint pl. a bogyós gyümölcsök vagy zöldségek -> lásd funkcionális zöld turmix.  De sokat segítenek a keresztesvirágú növények, zöldlevelesek és étrendkiegészítők, a C-vitamin, a Máriatövismag vagy akár a Chlorella.

Pranadrain, tökéletes növényi szinergia a tisztítókúrádhoz

  1. Fázis

Ez a fázis a konjugáció szakasza, ahol a szervezet az epén keresztül, a széklettel és a vizelettel igyekszik megkötni és kivezetni a káros anyagokat. Mivel ez a folyamat kémiailag több különböző útvonalat jelent, szükség van

Pranadrain, hatékony méregtelenítés

PRANADRAIN, egyedülálló összetétel a méregtelenítéshez

bizonyos alapanyagokra, hogy végbemenjen. Ilyenek a kén, aminósavak, B6-, B12-vitamin, glutathion, molibdén.

Nem véletlen, hogy a funkcionális medicinában olyan nagy hangsúlyt fektetünk a zöldségek osztályozására és minden nap fogyasztunk olyan  kénes vegyületekben gazdag keresztesvirágú zöldségeket, mint például a brokkoli, karfiol, káposztafélék, valamint kénes vegyületekben gazdagok még a fokhagyma és hagymafélék is. Így már a táplálkozással is segítjük a salaktalanítás folyamatát.

Összességében mindkét fázist támogathatjuk a gyümölcsökben és zöldségekben található flavonoidokkal, polifenolokkal, kénes vegyületekkel, vitaminokkal, antioxidáns vegyületekkel. A gyógynövények közül is megemlítek néhányat, a máriatövismag, gyermekláncfű, rozmaring, borsmenta, citrom, articsóka, boróka és sokáig sorolhatnám még…, valamint a friss fűszernövények is nagyon hasznosak.

Kattints a gombra a szervezet méregtelenítését támogató kiegészítőkért

TIPP:

Tisztítókúrádat, böjtödet masszázzsal is támogathatod. Próbáld ki a Lomi-Lomi masszázst aromaterápiával! Sokkal hatékonyabbá teszi a folyamatot a megfelelő illóolajkeverékkel végzett masszázs:

Lomi-Lomi masszázs aromaterápiával

 

A következő cikkben folytatom a méregtelenítéssel kapcsolatos gondolatmenetet…. A végén pedig ajánlásokat teszek számodra a biztonságos kivezetés érdekében.

És most jön az egészben a titok. Olvasd tovább a következő fejezetet -> ITT

Illatos szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő funkcionális mentor

okleveles fitoterapeuta, aromaterapeuta

okleveles masszázsterapeuta

 

Az előző kapcsolódó cikket itt találod -> Méregtelenítés házilag – 1.

A következő kapcsolódó cikket itt találod -> Méregtelenítés házilag – 3.