fbpx

Miben segíthetek?

Kreatív táplálkozás

Funkcionális életmód mentorként dolgozom veled. Ez azt jelenti, hogy nem én vagyok a főnök vagy a megmondó ember, hanem én vagyok az a személy, aki támogat, motivál, segít, ötleteket és ismeretet ad át neked, biztonságos keretet biztosít a közös munkához. Mert mi, te meg én, együtt dolgozunk! Segítek neked felcipelni a hegyre a batyudat, mint egy sherpa. Közösen kitűzzük azokat a célokat, amik a táplálkozásban az egészségedet szolgálják, megkeressük azokat a módszereket, amiket be tudsz illeszteni a mindennapi életedbe, felvértezlek téged a tudással, amire szükséged van a tudatos táplálkozáshoz. Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma megoldás. A te táplálkozási irányzatodat keressük és alakítjuk ki. Tarts velem ebben a kalandban!

Hogyan zajlik a funkcionális táplálkozási program?

 • Első alkalommal kikérdezlek egészségi állapotodról, étkezési és életmód szokásaidról, motivációdról. Egyeztetjük a céljaidat, azt hogy hova szeretnél eljutni. Megbeszéljük mit szeretsz enni, fogyasztasz-e húst vagy húsmentesen szeretnél étkezni, szereted-e más népek konyháját. Ez egy ingyenes 30 perces alkalom!
 • A következő alkalmak már az ismeretek átadásáról, illetve a szokások átalakításáról szólnak. Mindig hozok neked ismeretanyagot és lesznek gyakorlatok. Ne ijedj meg, nem rohanunk sehová! Az elefántot csak apró lépésekben esszük meg, nem lehet egy falásra bekapni. 🙂 A gyakorlás a szokásaid átalakításáról szólnak, illetve arról, hogy így alakítjuk ki a számodra praktikus és gyors megoldásokat.
 • Beszerzési források, receptek, étkezési és napi időbeosztási rutin kialakítása, praktikus konyhatechnikák és konyhai eszközök és még sok más téma része a programnak. És persze közben megtapasztalod, hogy melyik módszer illeszthető a napi rutinodba.

A funkcionális életmódmentor egy kreatív táplálkozási facilitátor. Én nem hiszek abban, hogy egyféle táplálkozási irányzat jó mindenkinek. A funkcionális kereteket viszont meg lehet valósítani más étrendek mellett is. Nagyon régóta tanulmányozom a különböző táplálkozási irányzatokat és ezeket a saját táplálkozásomban is ötvözöm. Szeretem a mediterrán étrendet, a teljes értékű növényi étrendet, a funkcionális táplálkozást és a különböző népek konyháit is. Amikor valaki betegséggel él, akkor pedig sokszor szükség van bizonyos élelmiszerek kihagyására, eliminációra, AIP vagyis autoimmun diétára vagy tisztító kúrára, ami szintén része a funkcionális medicinának és testre lehet szabni. Szeretem az ázsiai konyhákat, az indiait, a thait, természetesen az olasz, görög, spanyol és arab konyhákat. 🙂 Megannyi egészséges étel, amik változatossá tehetik a mindennapi étkezésedet. Sőt megtanuljuk a recepteket a te állapotod szerint átalakítani. Nincs olyan, hogy rossz recept! Csak a kreativitás létezik! 🙂  

Honnan tudhatod, hogy erre van szükséged?

Az egészséges táplálkozás nem csupán emésztőrendszeri problémák esetén fontos. A gasztroenterológia a legújabb kutatási felfedezések óta reneszánszát éli. Most már tudjuk, hogy a bélrendszer egészsége, a bélflóra diverzitása kihat a teljes szervezetre, hormonrendszerre, kognitív képességekre, hangulatra és még sok másra is.

Kik érkeznek hozzám?

 • Fogyni vágyó életmódváltók
 • Változókorban, menopauzában lévő hölgyek
 • Krónikus stresszel, kiégéssel küzdők
 • Nőgyógyászati, hormonális problémákkal élők
 • Autoimmun betegségekkel küzdők

A táplálkozási mentorálás sokszor része a funkcionális egészségfejlesztő programnak, de önmagában is igénybe veheted.

Ami nálam más…

👉  Nem fújom neked egyfolytában, hogy csak egy étrend az egyedül üdvözítő.

👉 Rád koncentrálok a táplálkozásban és a szabályokat nem erőltetem. A te tempódban haladunk.

👉 A megoldásokat keressük módszerekben, ételféleségekben, konyhatechnikai megoldásokban, időbeosztásban.

👉 Fontos, hogy finom legyen és néha bevetjük az aromagasztronómiát is, mert illóolajokkal is lehet ám főzni. 🙂 Határ a csillagos ég!   

Étkezés tervezése

Sokféle tervezési folyamat létezik. Kiválasztod, amelyik számodra beilleszthető a mindennapokba. Ez megkönnyíti az életedet.

Eredmények

Készülj fel! A tartós eredmények nem úgy érkeznek, ha hirtelen akarsz fogyni sokat és türelmetlenkedsz magaddal! Most a saját ösvényedet keressük.

Szokások kialakítása

Új szokásokat fogunk beépíteni, ami része lesz a napi rutinodnak. Olyanná válik, mint a fogmosás. Gondolom, te is mosol minden nap fogat! 😅 

Funkcionális táplálkozási

mentorálás

 

Otthon főzünk…

egészséges ételeket. Kialakítunk egy számodra megfelelő ételsort, amelyet bármikor elővehetsz. Tanulunk konyhatechnikákat, amelyek javítják az ételek beltartalmát vagy megkönnyítik a főzést. Felderítjük a beszerzési forrásokat.

Kialakítjuk a te egyensúlyodat

A te állapotodnak megfelelő gyógyító ételeket keressük, összeállítjuk a te tested igényeinek megfelelő összetételt makrotápanyagokban és mikrotápanyagokban egyaránt.

Kialakítunk egy napi rutint

A mai világban az egészséges étkezés tervezést igényel. Felmérjük a mindennapi szokásaidat, időbeosztásodat és megnézzük, milyen napi vagy heti rutint alakítsunk ki. A cél a praktikum és a megfelelő időgazdálkodás.

Segítek neked egészséges szokásokat bevezetni és reális időbeosztást kialakítani

Mint ahogy fent írtam, az egészséges szokások olyanok, mint a fogmosás. A fogmosást minden nap csináljuk, enélkül már nem is tudunk elindulni. Erre rászoktattak a szüleink. Most az a feladatunk, hogy mi szoktassuk rá magunkat egészséges szokásokra. Még az apró egészséges szokások is komoly segítséget jelentenek a szervezetnek önmaga gyógyításában. Hogy csak egyet említsek, ilyen például az egészséges vízivási, étkezési ritmus is. Az új szokásoknak azonban praktikusan illeszkedni kell a mindennapjaidba, mert ha nem, akkor nagyobb stresszt jelentenek és arra nincs szükségünk.

 

Egyéb táplálkozással kapcsolatos támogatás

 

Testsúly csökkentés

Ha testsúlycsökkentés miatt érkezel, azt biztonságos tempóban végezzük. A lényeg, hogy ne kapcsoljon be a jojó effektus, tartós fogyást érjünk el. 

Étrendkiegészítők

Az egészséges táplálkozás kialakítását és a jobb eredményeket nagyban támogatják az étrendkiegészítők, ha célzottan, kúraszerűen építjük fel. Ha a programban részt veszel, kapsz törzsvásárlói kedvezményt is!

Sport

Ha nem sportoltál eddig, akkor bevezetjük a mozgást is. Nem rontunk ajtóstól a házba! Biztonságos kereteket adunk. Ha sportolsz, akkor funkcionális módszerekkel optimalizáljuk a tevékenységet a jobb teljesítmény érdekében. 

Facebook csoport

A gyakorló felület egy kis létszámú Facebook csoportban működik. Egyszerre nem dolgozom sok emberrel. Használd ki a lehetőséget!

Mentorálás időtartama és díja

A Lélek Illata

Előzetes felmérés

 

Időtartama:

30 perc

Ingyenes

Online

A Lélek Illata

Következő alkalmak

 

Időtartama: 60 perc

18.000 Ft / óra

Online vagy személyesen

A Lélek Illata

4 órás kedvezményes bérlet

 

66,000 Ft / 4 alkalom

1 alkalom 60 perc!

Online vagy személyesen

A Lélek Illata

6 órás kedvezményes bérlet

 

95,000 Ft / 4 alkalom

1 alkalom 90 perc!

Online vagy személyesen

Hány alkalom van egy programban?

Az első 4 alkalom 2 hetes gyakorisággal történik, mivel sok információt kell átadnom neked és így jobban haladunk. Utána elegendő 3-4 hetente jönnöd. A program időtartama attól függ, hogy milyen támogatást igényelsz, ezt az elején közösen meghatározzuk.

Ha úgy döntesz, hogy velem tartasz, akkor érdemes először egy bérletet venni és ha még marad fontos tennivalónk, eldöntheted, hogy újabb bérletet kérsz-e vagy alkalmanként rendezed a mentori díjat.

A programnak része még a

törzsvásárlói kedvezmény rendszer, valamint

a zárt Facebook csoportban való részvételi lehetőség,

ahol gyakorolhatsz és további tudásanyagokat, információkat és tapasztalatokat osztok meg veled. 

Gyakran ismételt kérdések

 

Messze vagy. Szükséges a személyes jelenlét?
Ez egyáltalán nem probléma. Online is megoldható a közös munka.
Van a bérleteknek lejárati ideje? Átruházható?
Igen. Amikor bérletet kérsz, előre egyeztetjük az időpontokat. A bérletek érvényessége maximum 5 hónap. Ha nem használsz fel néhány alkalmat, akkor átadhatod másnak a lejárati időn belül.
Adhatok ajándékba funkcionális táplálkozási mentorálást?
Igen. A webshopban megtalálod a lehetőséget az AJÁNDÉK menüpont alatt.
Áttehetem az előre egyeztetett időpontot?
Igen, átteheted, de kérlek, nagyon figyelj arra, hogy 24 órás lemondás van. Amennyiben 24 órán belül mondod le vagy teszed át az alkalmat, a mentorálás díját 100 %-ban felszámítom.
Tudok kártyával fizetni?
Nem. Készpénzzel vagy banki átutalással tudsz fizetni.
Van-e Szép kártyás fizetési lehetőség?
Nincs.

Hol találsz meg?

 

e-mail
info@alelekillata.hu
Itt hívhatsz
+36205175048
Személyes találkozó
Szigetszentmiklós, Kolozsvári u. 18.

Budapest, 11. ker., Szabolcska M. u. 1.

Időpontkérés: Funkcionális táplálkozás

Kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapot!

  Neved: *

  e-mail címed: *

  Telefonszámod: *
  Megjegyzés:
  Biztonsági kérdés: * (Ez a kis matekpélda a spam-robotok ellen van.
  Remélhetőleg ők még nem tudnak számolni, te azonban töltsd ki, kérlek!)

  A Lélek Illata Stúdió

  Budapesten

  1114 Budapest, Szabolcska Mihály u. 1.

  A Lélek Illata Stúdió

  Szigetszentmiklóson

  2310 Szigetszentmiklós, Kolozsvári u. 18.

  info@alelekillata.hu

  +36 20 517 5048