fbpx

 Ha voltál már masszázson, akkor lehet, hogy a terapeuta megkínált vízzel előtte vagy utána. Én közben is szoktam vizet kínálni a klienseimnek és mindig hangsúlyozom a megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztásának szükségességét.

Az ok nagyon egyszerű. Minden masszázs segíti a szervezetet a méregtelenítésben. Az általam alkalmazott gyógymódok közül is a Lomi-Lomi esetében szokták megjegyezni, hogy komoly hatást fejt ki többek között a nyirokrendszerre is. Azonban megfelelő mennyiségű víz fogyasztása nélkül a szervezet nem képes eltávolítani a toxinokat.

Kisebb fájdalommal is járhat az izmok megdolgozása masszázs alkalmával, azonban ez nem feltétlenül szükséges. Ha sport után úgy érzed, hogy izomlázad van, akkor is sokat segíthet a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása, hiszen gyorsabban fognak kiürülni a fájdalmat okozó méreganyagok a szervezetedből.

 Hogy miért fontos a víz?

Szervezeted kétharmada víz. A szervezeten belül az izmok 75%-ban, az agy 90%-ban, a vér 83%-ban vízből áll. A víz szállítja az oxigént és a tápanyagokat a sejtekhez.

 A helyes vízfogyasztás néhány előnye:

  • Segít a fogyásban: napi 2-3 liter víz. Nem tartalmaz kalóriát, csökkenti az étvágyat.

  • Fejfájás: a dehidráció gyakran okozhat fejfájást.

  • Bőröd szépsége, egészsége: A bőrt nem csupán kívülről, de belülről is hidratálnunk kell. Ha csak üdítőt, kávét iszol, az nem segít bőröd hidratáltságán. A víz az, ami megfelelő rugalmasságot kölcsönöz bőrödnek.

  • Segít az emésztésben.

  • Ha izületeid és izmaid megfelelően hidratáltak, sokkal kisebb az esélyed, hogy edzés alatt megsérülj.

  • Segíti az immunrendszert, így gyorsabban túl vagy az influenzán, segít a vesekő megelőzésében és a szívroham megelőzésében is.

  • Kevésbé vagy fáradékony. Ha a méreganyagok felhalmozódnak a szervezetben, akkor kevésbé vagy ellenálló és fáradttá is válhatsz.

Mikor igyunk vizet?

Főleg étkezések között, azaz étkezés előtt negyed órával és étkezés után 2 órával. Ez azért van így, illetve azért nem túl jó, ha étkezés közben sok vizet fogyasztasz, mert hátráltatja az emésztést, higítja az emésztőnedveket, ami rontja az emésztés hatékonyságát.

Mennyit igyunk naponta?

A víz fogyasztásának mennyiségére mindenki mást mond. Általában napi 2-3 l vízet ajánlanak a szakemberek másféle folyadékok (leves, gyümölcslé) mellett.

Azonban az a helyzet, hogy ha nem szoktunk napi 2-3 liter vizet elfogyasztani, szervezetünk akár éhségérzetként is jelezheti a szomjúságot. Ezért kell magunkat fokozatosan rászoktatni a megfelelő mennyiségű víz fogyasztására, melynek legegyszerűbb módja, ha számoljuk, hogy mennyi vizet fgyasztottunk el egy nap. Idővel ez elmaradhat, mert természetesen fogjuk érezni a szomjúságot, aztán már azt sem, hanem csak iszunk és kész. 🙂

Érdekel a víz programozása is? Itt olvashatsz róla többet.

Sokszor előfordul, hogy úgy érzed, nem tudsz továbblépni az életedben? Valami gátol? Le vagy bénulva, lemerevedsz bizonyos helyzetekben, nem tudsz reagálni? Már börtönben érzed magad? Ismerd meg a Huna gyógyítást, a Hawaii lomi-Lomi-t, mely segíthet a továbblépésben, hiszen sokkal több, mint puszta masszázstechnika. Itt olvashatsz még róla!

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.