fbpx

Most már tudjátok, hogy érdekel az aromaterápia is. Folyamatosan tanulom és dolgozom vele. Amióta elkezdtem, azóta rájöttem, hogy ez egy életen át történő tanulás lesz. Fantasztikus és hatékony terápiás módszer. Rendkívül kreatív, már-már művészi, ami az illatok megfelelő szinergiájában rejlik.

És nem utolsó sorban kielégíti az ember természettudományos igényeit is, ugyanis nagy része kémia, mégis nagyon spirituális jellegű. 🙂
Mivel kifejezetten nőies terápiás módszerről van szó, amit a gyermekeink gondozásában, önmagunk megtámogatásában és a szépségápolásban is használhatunk, nagyon széles a skála, amin mozoghatunk.
Szeretnék nektek olyan recepteket, megoldásokat írni, amiket én próbálgatok és otthon is hasznos lehet az életetek bármely területén. Legyen az egy lelki vagy egészségügyi probléma, szépségápolás, takarítás vagy főzés vagy akár a teremtéssel, boldogsággal, bőséggel, kapcsolatos kérdések.
Írjátok meg, ha valami érdekel és én igyekszem ezekben a témákban megírni a cikkeket és használható információkat nyújtani számotokra.
Első körben azért szeretnék nektek néhány alapinformációt átnyújtani az aromaterápiával kapcsolatosan. Figyelj, mert ez hasznodra válik, ha saját natúrkozmetikumodat is el szeretnéd készíteni.

Az aromaterápiában nem csupán illóolajokat használunk, hanem bázis olajokat, aromavizeket is. Sőt az aromaterápiás natúrkozmetika még megannyi más anyagot is használ, mint például agyagok (fehér, zöld, rózsaszín), kivonatok, fitozselék, stb. Az aromaolajokat általában bázis olajokkal szoktuk higítani. Például így: 10 csepp Lavandula Angustifolia (levendulaolaj), 5 csepp Citrus Limonum(citromhéj olaj) és ezt felöntjük 10 ml mennyiségig bázis olajjal majd szépen összerázzuk.

A medve nem játékIsmered a székely viccet?

A sör nem ital.

Az asszony nem ember.

A medve nem játék.

🙂

No, hát az illóolajok is a „medve” kategóriába tartoznak. A fitoterápián belül talán a legmagasabb hatóanyag tartalmú kivonatokról beszélünk. Hogy legyen mihez viszonyítanod, 1 csepp borsmenta illóolaja körülbelül olyan erős, mint 25 pohár borsmenta tea. (Néha több ezer kilógramm szükséges 1 kg illóolaj kivonásához.)

Nem csoda tehát, ha ml-es kiszerelésben kapható, mert 10 ml borsmenta olaj hozzávetőlegesen 10X30 csepp illóolajat jelent.

Másik viszonyítási pont az aromaterápiás eljárások alkalmával felhasznált cseppszám. Például egy aromás fürdőhöz egy felnőtt ember számára általában 15 csepp illóolajat használunk. Egy inhalálás 2-3 cseppet jelent. Én a masszázsokhoz felnőtteknek szintén 15-20 cseppet használok attól függően, hogy mennyire összetett a keverék. És képzeld el, ha egy keverékhez egy fajta illóolajból csak 2-3-5 cseppre van szükséged, akkor az milyen sokáig elég.

Volt ismerősöm, aki meglátta az árát az olajnak és csak annyit mondott, hogy ezt ő nem veszi meg, mert hát ez csak 10 ml és drágállja, hogy ilyen kis mennyiségért kiadjon ennyi pénzt. Minden viszonyítás kérdése. 🙂

Nekem már egy óriási készletem van, nyilván azért mert én más jelleggel használom az olajokat, de neked erre nincs szükséged. Az illóolajokból otthoni használatra elegendő az alapolajokat tartani, mert azok olyan széles spektrumot ölelnek fel, hogy általánosságban nincs másra szükség.aromaterápia

A következő cikkemben folytatom a mihez képest és az ár-érték-minőség szerepének kérdését… Utána pedig leírom neked, hogy mik azok az alap illóolajok, amiket érdemes otthon tartani és mire használhatod, mi a kozmetikai hatásuk.

Ha érdekel, hogy még milyen témákról fogok cikkeket írni neked, kérlek kattints ide: Mindennapi praktikák. Ezen az oldalon találsz egy ingyenesen letölthető anyagot is, amelyben olajok használatáról is szó van.

Szeretettel,

Réka

Módszerek, ahol alkalmazom az aromaterápiás szereket, illóolajokat, bázis olajokat, agyagokat és sok más aromaterápiás szert is:

Tetsápoló masszázs

Kvintesszencia program

Lomi-Lomi masszázs

Kvantumgyógyászat

Ha kérdésed van vagy időpontot szeretnél egyeztetni, kérlek, írj nekem itt vagy hívj a +3620-517-50-48-as számon:

 

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.