fbpx

Ezt a rendkívül egyszerű hajpakolást korpásodás ellen, hajnövesztőnek és általános hajápolónak, hajdúsítónak készítettem.

Fél évvel ezelőtt kitaláltam, hogy mégis megnövesztem a hajam. De azért jó lenne, ha dúsabb is lenne, meg a korpásodást is tudnám valamivel kezelni. Készítettem hát egy nagyon egyszerű hajpakolást:

 

 

1 rész kókuszolaj

1 rész ricinus olaj

15 csepp Teafa illóolaj

Ezzel kezdtem kenegetni a hajamat. Különösen a hajtöveket és jól bedörzsöltem a fejbőrömbe is. Ha tehettem hetente töbször is bemasszíroztam. Rajta hagytam legalább fél órát, de sokszor 1-2 órát is.

Úgy csináltam, hogy edzés előtt bemasszíroztam és felkötöttem jól a hajam. Utána meleg vízzel leöblítettem és samponnal megmostam. Ez azért fontos, mert ez idő alatt a fejbőr és a haj beszívja, amire szüksége van, a többit viszont le kell mosni, hiszen olajos a fejünk.

Nagyon elégedett lettem az eredménnyel. A korpásodást jól tudtam vele kezelni, a hajam is dúsabb lett.

A hajnövekedést sajnos, nem tudtam ellenőrizni, mert közben elmentem a fodrászhoz egy kis igazításra, amiből az lett, hogy olyan rövidre vágta a hajamat, hogy utána hónapokig toporzékoltam, ha tükörbe néztem. 🙂

Apróság! A ricinus olajat a szempillák növesztésére is szokták használni. Ezt én is ki fogom próbálni egyszer. 🙂

Nagyon fontos! Ne felejtsd el, hogy erre a célra kizárólag a hidegen sajtolt, biotermesztésből származó olajok a jók. Az ilyen kókuszolajnak kókusz illata és kókusz íze van.

Itt olvashatsz további témáinkról: Szeretettel köszöntelek A Lélek Illata honlapján!

Szeretettel,

Réka

 

Ha kérdésed van, szívesen segítek:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.