Megismertetlek egy bázis olajjal, melynek felhasználása a konyhában, a kozmetikában, de még az egészségmegőrzésben is nagyon népszerűvé vált az utóbbi időben. Ő a kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír.
A kókuszpálma, mint növény szinte minden részét felhasználják valamire a trópusokon. Nagyon szívós, jól állja az időjárás viszontagságait.
Terméséből hideg sajtolással kinyert zsiradék széles körben ismert és rendkívül sokoldalú a felhasználása. A hidegen sajtolás komoly előnye, hogy olajában minden beltartalmi érték, vitaminok, ásványi anyagok és zsírsavak változatlan formájukban maradnak és nem keletkeznek káros anyagok a hőkezelés miatt.
Laurinsav tartalma igen magas, mely a szervezetben átalakul és egy olyan anyag keletkezik belőle, melynek baktérium-, vírus-, gomba- és parazitaölő hatása van. Ezért segítséget nyújt immunrendszered erősítésében is.
Kókuszzsír vagy kókuszolaj?
Olajnak és zsírnak is nevezik egyszerre, mivel szobahőmérsékleten szilárd, zsír formájú, de 24C° körül már folyékonnyá, olajossá válik. Ha a kezedbe veszed, rögtön elolvad.
Sokféle formában kapható a piacon, én az extra szűz hidegen sajtolt formáját javaslom, mivel a hatóanyagok így változatlan formában találhatók meg benne és aki szereti a kókusz illatát, különleges élményekben lehet része általa.
A következő részekben adok neked néhány tippet és egészségmegőrző tanácsot a kókuszzsír felhasználására.
Szeretettel,
Réka
Következő cikkeim a témában:
Egészségmegőrző tippek kókuszolajjal
Mire használhatod a kókuszolajat a natúrkozmetikában?
Hajnövesztő hajpakolás kókuszolajjal
Kókuszolaj hab
Dezodor kókuszolajjal
(A linkek folyamatosan fognak aktiválódni, ahogy a cikkek felkerülnek a honlapra).
Ha kérdésed van, szívesen válaszolok itt:Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.