fbpx

Miben segíthet a kakukkfű aromavize légúti betegségek esetén? Hogyan érdemes használnod? Mire érdemes odafigyelned? a következőkben 3 nagyon egyszerű receptet osztok meg veled.

Mit érdemes tudni róla?

A kakukkfűnek több, kemotípusa van, attól függően, hogy a növény illóolaja milyen vegyületet tartalmaz nagyobb részben. Ez befolyásolja az aromavízben található hatóanyagokat és javallatokat is.

A Kakukkfű Thymol aromavize erős antibakteriális, gombaellenes, fertőtlenítő szer. A Listerine is thymolt tartalmaz. 🙂 De az szintetikus. 🙂

Higítva érdemes használni, mert tisztán a szájban igen intenzív az íze. Ez személyfüggő. Van, aki szereti az intenzív ízt és van, aki nem.

A kakukkfű aromavíz jól eltartható, sokáig eláll, de érdemes hűtőben tárolni.

Őszi-téli influenzás időszakban nagyon jó és gyors szolgálatot tesz. Most megosztok veled 3 olyan megoldást, amit könnyen beépíthetsz a mindennapjaidba

  1. recept: torokfertőzésekre

A kakukkfű thymol aromavizet akkor használd, ha nagy ágyúra van szükséged. Jól alkalmazható fájós torok, mandulagyulladás, gégegyulladás vagy más torokfertőzés kiegészítő kezelésére.

Felnőttek keverhetik tiszta vízzel, napi 2-3-szor kell gargalizálni vele. Olyan erősre lehet hagyni, amilyet a személy bír. Érdemes próbálgatni az ízét vízzel higítva. Én vízzel higítva használom 1:1 arányban és az utolsó kortyot mindig lenyelem. 🙂

2. recept: megfázás, influenza akut fázisában

kakukkfű aromavízFelnőtteknek jó segítséget nyújthat, ha rögtön a megbetegedés akut fázisában (nagyon az elején!) készítenek egy 50/50 arányú keveréket vízzel és Kakukkfű aromavízzel. Aki nem annyira kedveli a Kakukkfű ízét, mézet is tehet bele.  Ebből a keverékből kell bevenni 1 evőkanállal minden órában, egészen délután 5 óráig. A pihenésre nagy hangsúlyt kell fektetni és természetesen más módszerekkel is meg kell támogatni a szervezetet, mert ha csak egy napig ezt csináljuk, nem várhatjuk, hogy szervezetünk egy nap alatt legyőzze a fertőzést. A módszer szükség esetén másnap délig ismételhető. Ha kérdésed van, az alábbi űrlapon kérdezhetsz tőlem.

3. recept: Kakukkfű aromavíz a megelőzésben

A Kakukkfű aromavizet más aromavizekkel is keverhetjük. Pl. Citromfű aromavíz, Kamilla aromavíz. Összeállíthatunk egy számunkra megfelelő ízvilágot és ebből a keverékből fogyaszthatunk heti több alkalommal 1 evőkanállal vízben oldva.

Ez a megoldás nem csupán kényelmes, de a fent felsorolt aromavizek az emésztőrendszerre is rendkívül jó hatással vannak. Sőt a probiotikum mellett segít a belek egészséges állapotának visszaállításában antibiotikum szedése után is.

Aromavizeket itt találsz még.

Minden aromavizet tudok biztosítani, ami a Panarom termékpalettáján megtalálható, de nem mindent tartok raktáron. Ezért, ha kérésed van, kérlek, írj nekem.

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta