„Ha a nők uralnák a világot, nem lennének háborúk, csak 28 naponta heves tárgyalások.” 🙂
(Robin Williams)

Nagyon szellemes az idézet, de valóban így van ez napjainkban? Minden nőnek rendben van a havi ciklusa? 
Sok nő nincs tisztában a női ciklus és az azt veszélyeztető környezeti tényezők kulcsfontosságú kérdéseivel. Ha megértjük, mi áll tüneteink hátterében és milyen természetes megoldások támogathatnak bennünket ebben, könnyebben tudunk segíteni magunkon is.
dr. Kökényné Környei Réka, A Lélek Illata
stressz menedzsment

Stresszkezelés

A stressz az egyik legfontosabb tényező, melyet kezelnünk kell. Hogyan javíthatsz a stressz adaptációdon?

Funkcionális táplálkozás

Táplálkozás

Hogyan alakítsd táplálkozásodat életkorod, tüneteid és életmódod tükrében?

Gyógynövények, étrendkiegészítők

Gyógynövények, étrendkiegészítők

Funkcionális, célzott kúrák. Hogyan állíthatsz fel hatékony étrendkiegészítő kúrákat?

Alvás, mozgás

Nem is hinnéd, mennyire meghatározó a jó alvás és a megfelelő mozgás.

Az én történetem

dr. Kökényné Környei Réka vagyok, sorstársad a hormonegyensúly kihívások ördögi körében. Mint sokan mások, én is saját egészségügyi kihívásaim miatt kezdtem el foglalkozni ezzel a témával. Nem nyugodtam bele abba a válaszba, hogy ezzel együtt kell élni. És kiderítettem, hogy nem is kell! 🙂

Már 17 évesen kaptam hormonkezelést. Az eredmény szívbemarkoló volt. Híztam 2 hónap alatt 20 kg-t, amit tínédzserként elfogadni rendkívül nehéz volt, a kezelésnek pozitív hatása azonban nem lett.  Majd 25 éves koromban kiderült a PCOS, amit egy alapos endokrin kivizsgálás után szintén  hormongyógyszerrel kezeltek. Sajnos, ebben az időszakban az orvostudomány még nem derített fényt arra, hogy a PCOS hátterében inzulin rezisztencia is állhat. Így ez sem vezetett eredményre. Mivel nem volt orvosi megoldás, a természetes módszerek felé fordultam. 

A valódi ok, az inzulin rezisztencia, ezért csak sokkal később derült ki számomra, egy nagyon komplikált, életet veszélyeztető szülés után.

De neked nem kell már ezt a kálváriát végigjárnod. Az orvosi diagnosztika és a természetes módszerek az elmúlt 18 évben akkorát fejlődtek, hogy ma már teljesen másképp kezeljük ezeket az eseteket. Sokkal biztonságosabban haladunk a megoldásokban. A hormonális egyensúlyt támogató hatékony gyógynövény készítmények is elérhetőek.

Tarts velem! Tudom min mész keresztül. Tapasztalataimmal és az azóta megszerzett tudásommal biztonságosan tudlak kalauzolni a természetes megoldások ösvényén.

Miben tudok segíteni?

Klienseimmel az életmódpilléreken dolgozunk. A területek, melyeket érintünk: a táplálkozás, étrendkiegészítők, gyógynövények használata, alvás, mozgás, a környezetben használt vegyszerek, kozmetikumok, betegségünk lelki aspektusai és a stressz kezelése.

A gyökérokokat keressük. A program része a tudás átadása, rendszerek, napi rutinok kialakítása, kreatív ötletek felsorakoztatása, megoldások keresése, gyógynövény és étrendkiegészítős kúrák felállítása, stresszkezelés és lelki sebek gyógyítása aromaterápiával, Lomi-Lomi masszázzsal, stb.

 

Hogyan zajlik a funkcionális hormonegyensúly mentorálás?

 

Ismerd meg a hormonegyensúly mentorálás lépéseit. 

1. Lépés

30 perces online megbeszélés, ahol egyeztetjük, miért kerestél meg, kikérdezlek és felállítjuk a célokat.

Ingyenes

 

2. Lépés

Elvégezzük a részletes empirikus felméréseket, ha szükséges funkcionális laboros elemzést készítünk, melynek alapján felállítjuk az étrendkiegészítős kúrát.

 

3. Lépés

Dolgozunk az életmódpilléreken, átadom neked a fontos ismereteket, átalakítjuk a szokásaidat, kialakítunk egy testreszabott napi rutint. Az elefántot apró részletekben faljuk fel. 🙂

funkcionális medicina

4. Lépés

Az egyes mérföldköveknél visszatekintünk, hogy mi mindent sikerült elérnünk. Lezárjuk a folyamatot. Ha szükséges időnként utánkövetést végzünk.

Miért a mentorálás?

Miért mentorálás?

A válasz egyszerű: a mentor megtart, motivál, felemel, támogat, tudást ad át, keresi a miérteket és támogatja ügyfelét abban, hogy ő találja meg saját megoldásait. Természetesen kreatívan sorakoztat fel lehetséges megoldásokat, de a döntés az ügyfélé.

Támogatlak éppen ott, ahol te tartasz. Nem foglak azzal frusztrálni, hogy mi mindent kéne csinálnod erődön felül. A te tempódban haladunk, felfedezünk és megtanulunk hallgatni a belső hangunkra, mert az intuíció egy olyan képességünk, amivel mi nők leszülettünk erre a földre. Akkor hát kezdjük el újra használni!

 

Milyen módszereket alkalmazok még?

Ötvözöm az aromaterápia, fitoterápia eszközeit, a funkcionális medicina és természetes hormonegyensúly módszereit, gyógynövénykészítményeket és étrendkiegészítőket. Ha pedig stresszkezelésről van szó, akkor még a masszázsterápiát is bevetem aromaterápiával, ami beépíthető a programodba. 

Az elmúlt 15 év alatt annyi mindent megtanultam, hogy a természetes módszerek széles tárházából válogathatunk számodra.

Kinek ajánlom a funkcionális hormonegyensúly mentorálást?

 • Ha premenstruációs szindrómával küzdesz
 • Ha menstruációs zavaraid vannak – ha a menses görcsös, időnként kimarad, rendszertelen, stb.
 • Ha policisztás ovárium szindróma gyanúja áll fenn
 • Ha inzulin rezisztenciád van – ez beleszólhat a havi ciklusodba, csökkenti a teherbeesés esélyeit
 • Ha miómád, cisztád van
 • Ha változókorban vagy (nem egyenlő a menopauzával!!!)
 • Ha menopauzában vagy

Fontos, hogy akard a változást! A görcsös menses, a menstruáció előtti szörnyű tünetek, a rendszertelenség nem normális! Nem kell a változókori tünetektől sem szenvedned! Vannak olyan állapotok, amire a szakemberek csak legyintenek és azt mondják, ezzel együtt kell élni egy nőnek. Pedig ez nem így van! A legtöbb állapot kezelhető természetes módszerekkel.

TUDD, hogy nem kell együtt élned a tüneteiddel! Lehet változtatni ezen! Lehetsz kiegyensúlyozott és energikus is!

 

 

Az én megközelítésem

Téged nézlek, nem a statisztikákat. Figyelek a lelki batyudra és a fizikai jelenségeidre egyaránt. Mindig onnan kezdjük a munkát, ahol tartasz. Alaposan felmérlek, támogatlak sok tudással, hogy biztonságosan tudj tájékozódni. Kipróbálunk módszereket és ami bejön, azt mélyítjük el. A tudatosságodat, női lényedet hozzuk felszínre. Megtanuljuk, hogy lehet más ablakból is szemlélned az életedet.

Különleges keretek

Egyedi megközelítésben dolgozom. Munkámban ötvözöm az aromaterápia, fitoterápia és funkcionális medicina legújabb módszereit, ismereteit és a metafizikát. Használom az aromaterápia szubtilis, azaz lélekre ható megoldásait és olyan kvantumenergetikai módszereket, mint a Lomi-Lomi masszázs. Ez teszi különlegessé a veled való közös utazást. De mindig ott találkozunk, ahol te vagy és nem traktállak olyan dolgokkal, amikre nem vagy kíváncsi, legyen az akár tudomány, akár spiritualitás.

A közös folyamatunk

Egy mindenre kiterjedő kérdőívrendszerrel felmérem az állapotodat. Ha szükséges, egy nagyon széles spektrumú vérvételt is csinálunk. Elkészítünk egy mátrix diagrammot és egy idővonalat, melyek segítségével felülről fogjuk látni, hogy miként jutottál idáig és mi lesz a teendőnk.  Majd elkezdjük a mentori üléseket. NE FELEDD! Mindig van választásod és döntési lehetőséged!

év szakmai tapasztalat

fajta szolgáltatás

elégedett vendég

%

egyénre szabott kezelés

Rólam mondták

Ági

„Inzulin rezisztenciával, pms tünetekkel és Hashimoto pajzsmirigy alulműködéssel fordultam Rékához. Megcsináltunk egy széleskörű empirikus felmérést és elkezdtünk dolgozni az életmód pilléreken. A munka kényelmes, mert online találkozunk és a saját tempómban haladhatok. Amióta együtt dolgozunk fittebb vagyok és kevésbé fáradékony, nehézségek nélkül fogytam már legalább 4-5 kg-t, nem vagyok felpuffadva, sokat javult a folyadék fogyasztásom és kevésbé vagyok éhes délután, tudom kontrollálni a falási rohamaimat, menses előtti feszültségem és vizesedésem is nagyban javault. Ajánlom Rékát, mellette nincs bűntudatom, nincs kényszer, nem görcsölök rá semmire, egyszerűen haladunk előre. Praktikus tanácsokat kapok és támogató hozzáállást. Hamarosan aromaterápiás masszázson is részt veszek a stresszkezelés jegyében. Köszönöm! :)”

Blanka

„Kimerültség, krónikus fáradtság miatt fordultam Rékához. A felmérések mellé egy funkcionális laboros elemzést is csináltunk, ami meglehetősen részletes volt és így be tudtuk állítani a megfelelő étrend kiegészítőket is, illetve az egészségfejlesztési tervet is felállítottuk. Nagyon sokat dolgozom, így nem mindig egyszerű a haladás, de Réka türelmes és kitartó, ott támogat, ahol éppen tartok. Rengeteg ismeretet ad át, így tudom és megértem, hogy mit miért csinálunk. Munka mellett az online együttműködés a leghatékonyabb számomra. Jó szakember, aki mindig bővíti ismereteit.”

Ágnes

„Autoimmun betegként, alvásproblémákkal és időhiánnyal küzdve kerestem meg Rékát. Szerettem volna segítséget kérni, hogyan tudnék egészségesebben táplálkozni, mit tehetnék azért, hogy kiegyensúlyozottabb életet élhessek. Rékával online dolgoztunk. Megcsináltuk a funkcionális laboros elemzést és egy mindenre kiterjedő empirikus felmérést, ami alapján sikerült elindulnom az életmód változtatás útján. Folyamatosan konzultáltunk és olyan javaslatokat kaptam az életem megreformálására vonatkozóan, amelyek megvalósíthatóak még ebben a rohanó világban is.
Összességében teljesen elégedett vagyok. Réka nagyon jó szakember. Szívesen ajánlom mindenkinek.”

Kati

„Széleskörű megoldásokkal rendelkező, nyitott, állandóan önmagát fejlesztő, új ismeretekkel felszerelkezett kiváló szakember. Forduljanak Hozzá bátran :)!”

Gyakran feltett kérdések

Szükséges laborvizsgálatokat végezni? Milyen paraméterek kellenek?

Az elején megbeszéljük, hogy szükséges-e laborvizsgálatot végezni és küldök neked egy listát a szükséges paraméterekről. Kérlek, addig ne menj vérvételre, amíg az empirikus felméréseket nem töltötted ki, mert ez módosíthatja az alaplistánkat.  

Hol tudom kitölteni a funkcionális empirikus felméréseket?

 

Ehhez én küldök neked egy tájékoztató e-mailt, amelyben megtalálod a szükséges linket.
Milyen módon tudom a laborvizsgálatot elvégeztetni?
Erre két megoldás van: Egyezteted a háziorvosoddal a vérvételt, ő beutal és a listában meghatározott adatokat kéri.
Magánúton kéred a vérvételt. Ehhez kérheted tőlem a kedvezményt nyújtó laborok listáját.
Mennyi időm van a vizsgálatok elkészítésére?
A vérvételre 60 nap áll rendelkezésedre. Hasznos, ha  a vérvételi leletek 60 napnál nem régebbiek. Így ha már van meglévő leleted, azzal is érkezhetsz.
Áttehetem-e az előre egyeztetett időpontot?
Igen, átteheted, de kérlek, nagyon figyelj arra, hogy 24 órás lemondás van. Amennyiben 24 órán belül mondod le vagy teszed át az alkalmat, a kezelés díját 100 %-ban felszámítom.
Személyesen vagy online?

A mentorálást személyesen és online is csinálhatjuk, illetve vegyesen. Ahogy neked kényelmesebb. Személyesen két helyszínen tudlak fogadni, Szigetszentmiklóson és Budapesten.

Mentorálás időtartama és díja

A Lélek Illata

Előzetes felmérés

 

Időtartama:

30 perc

 

Ingyenes

Online

A Lélek Illata

Következő alkalmak

 

Időtartama: 60 perc

18.000 Ft / óra

 

Online vagy személyesen

A Lélek Illata

4 órás kedvezményes bérlet

 

66,000 Ft / 4 alkalom

1 alkalom 60 perc!

Online vagy személyesen

A Lélek Illata

6 órás kedvezményes bérlet

 

95,000 Ft / 4 alkalom

1 alkalom 90 perc!

Online vagy személyesen

Hány alkalom van egy programban?

Az első 4 alkalom 2 hetes gyakorisággal történik, mivel sok információt kell átadnom neked és így jobban haladunk. Utána elegendő 3-4 hetente jönnöd. A program időtartama attól függ, hogy milyen támogatást igényelsz, ezt az elején közösen meghatározzuk.

Ha úgy döntesz, hogy velem tartasz, akkor érdemes először egy bérletet venni és ha még marad fontos tennivalónk, eldöntheted, hogy újabb bérletet kérsz-e vagy alkalmanként rendezed a mentori díjat.

A programnak része még a

törzsvásárlói kedvezmény rendszer, valamint

a zárt Facebook csoportban való részvételi lehetőség,

ahol gyakorolhatsz és további tudásanyagokat, információkat és tapasztalatokat osztok meg veled. 

Találkozzunk ott,

ahol éppen most tartasz!

 

Időpontkérés funkcionális hormonegyensúly mentorálásra

Kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapot!

  Neved: *

  e-mail címed: *

  Telefonszámod: *

  Megjegyzés:


  A Lélek Illata Stúdió Budapesten

  1114 Budapest, Szabolcska Mihály u. 1.

  A Lélek Illata Stúdió Szigetszentmiklóson

  2310 Szigetszentmiklós, Kolozsvári u. 18.

  info@alelekillata.hu

  +36 20 517 5048

  Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információk...

  Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

  Bezár