fbpx

Az elektromos aromadiffúzorok nagyon jó szolgálatot tehetnek akár télen, akár nyáron. Sokféle célra készíthetünk keveréket párologtatáshoz. Fizikai, lelki és mentális állapotainkat egyaránt támogathatjuk használatával.

Sokféle párologtatási formát kipróbáltam már és sokáig húztam az időt, amíg rászántam magam egy aromadiffúzor megvásárlására, mégis az alábbi célokra ezt a módszert tartom a legjobbnak.

Mi mindenre használhatunk egy ultrahangos párologtatót?

 • Őszi-téli időszakban a levegő tisztítására. Így megakadályozhatjuk, hogy a levegőn keresztül elkapjunk betegségeket. Óvodákban, iskolában végzett tesztek során azt tapasztaltuk, hogy ahol a tanteremben, óvodai szobában rendszeresen citrom illóolajat párologtattak, lényegesen kevesebb volt a megbetegedések száma.
  illóolajos aromadiffúzor
 • Használhatjuk a frissesség és a koncentráció fenntartására, növelésére. Mind iskolában, mind munkahelyen könnyedén alkalmazható, csöndes módszer.
 • Hangulatjavításra, lehangolt, depresszív időszakokban jó segítség lehet a kiegyensúlyozásban. A led égővel ellátott, világító aromadiffúzorok különleges hangulatot teremtenek otthonunkban.
 • Nyári időszakban rovarriasztó keverékek alkalmazásával távol tarthatjuk a szúnyogokat.
 • Szuperérzékenyeknél túlingerlődés esetén vagy álmatlanság esetén készíthetünk elalvást segítő, nyugtató illóolaj keveréket.
 • Gyermekek esetében a legjobb és legbiztonságosabb párologtatási forma szintén levegő tisztítására, alvási zavarok vagy lelki problémák enyhítésére kiváló megoldás.
 • Kontemplációt, elmélyülést segítő illóolaj keverékek használata nagyon hasznos lehet meditáció, jóga, csikung vagy hasonló módszerek gyakorlása alkalmával. Erre szolgál a Meditation keverék és a ZEN keverék.
 • Karácsony előtt és az ünnepek alkalmával használhatod az Advent keveréket, a Téli erdő keveréket, a Téli álom keveréket és a  Boldog karácsonyt! keveréket. Ezek a keverékek nem csupán ünnepi díszbe öltöztetik lelkünket, megfelelő hangulatot teremtve, de melegítő hatásúak, stimulálják az immunrendszerünket is és tisztítják a levegőt is.

Keverékek párologtatóba

 • Üzlethelységben is kipróbálhatod a jobb hangulat érdekében. Egyszer azt olvastam, hogy üzlethelységekben tesztelték, hogy az illóolajok párologtatása milyen hatással van a vevőkre és azt találták, hogy pozitívabb hozzáállás és nagyobb vásárlókedv jellemezte a vásárlókat.

Ha ide kattintassz, többféle diffúzort is találsz: az aromadiffúzor, kiváló karácsonyi ajándékötlet. Sőt, én azt is szoktam csinálni, hogy a 30 ml-s párologtatóba való illóolaj keverékeket a családommal és a barátnőmmel is megosztom folyadéküveg segítségével, mivel a 20 ml vagy 30 ml kiszerelések nagyon sokáig elegendők. Így sokfélét használhatunk különböző célokra és ha elfogyott vehetünk ismét frisset. 🙂

Válassz keveréket!

Hab a tortán, hogy a citrus illatú párologtatóba való illóolajokat felmosáshoz is szoktam használni fertőtlenítés céljából (5-10 cseppet kell csepegtetni a forró felmosóvízbe). Mosásnál pedig öblítőszer helyett is alkalmazhatók, ha 15 cseppet ecethez adagolva beleöntünk az öblítő tartályába, nagyon jó citrom, narancs vagy grapefruit illatú puha ruhát kapunk.

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta

hormonegyensúly tanácsadó

Kérdezz itt az aromadiffúzor használatáról:

  (A kis matekpélda a spam-robotok ellen van. Remélhetőleg ők még nem tudnak számolni, te azonban töltsd ki, kérlek!)