fbpx

Ugye, te sem szeretsz lázasan, leverten, bedugult orral otthon feküdni? Sokszor a felnőtteknek még arra sincs lehetőségük, hogy lepihenjenek, ha megbetegszenek. És az is nagy gond, ha a kisgyerek beteg.

Mindannyian más évszakot szeretünk. Én például a nyarat szeretem a legjobban. Nyári gyerek vagyok. 🙂

Érdekes módon, amikor érkezik az őszi időjárás rögtön kezdek fázni és amikor megjön a tavasz, akkor melegszem fel. Szuperérzékenyként még az időjárás is komolyabb hatással van rám. 🙂

Ezért ki kellett találnom, hogy milyen eszközökkel segíthetek magamon és a családomon. Nagyon nem szeretek beteg lenni, ezért inkább a megelőzésre fektetem a hangsúlyt. Minden évben próbálok új módszereket, így tapasztalati úton alakult ki az alábbi lista is.

Mi segített nekünk eddig az influenza megelőzésében?

1.

Megfelelő táplálkozás – A táplálkozásról most nem írok, mert több könyvet lehetne megtölteni vele. Lényeges, hogy legyen kiegyensúlyozott a táplálkozás. A nyers ételek is maradjanak meg. Kiváló vitaminforrás például ilyenkor a savanyú káposzta.

2.

Megfelelő folyadékfogyasztás –  A folyadékfogyasztás tekintetében érdemes már ősszel elkezdeni a gyógyteákat. A bodza, a hárs és a csipkebogyó például élvezeti teának is számítanak. Kiválóan segít az immunerősítésben a rendszeres aromavíz fogyasztás.

  • Íme egy aromavizes módszer:

Csodálatos választás például a Citromfű aromavíz. 1-1,5 liter vízben 1 evőkanál naponta 3 héten keresztül sokat segíthet a megelőzésben és az íze is nagyon finom. Immunrendszerre stimuláló hatása van. Figyelem! Vérnyomáscsökkentő hatásra figyelni kell annak, akinek alacsony a vérnyomása! Ha kérdésed van fordulj hozzám bizalommal! Itt találod: Citromfű aromavíz

3.

Gyakoribb és alapos kézmosás -Szerintem, az új világ egyik vívmánya. Rengeteg fertőzést előzhetünk meg egy alapos kézmosással. Erre a kisgyerekeket érdemes megtanítani. Ezt még erősítheted azzal is, hogy Teafa, Levendula vagy más illóolajat keversz a folyékony szappanba, kézkrémedbe az őszi-téli időszakban. Sőt, a legjobb ha folyékony szappant veszel ilyenkor és abba csöppented a Teafa illóolajat.  🙂

  • Recept a kézmosáshoz:

100 ml folyékony szappan

100 ml  tiszta víz

30 csepp Levendula illóolaj

30 csepp Teafa vagy Kubeba illóolaj

Összeöntöd és jól összerázod. Kézmosásnál először tisztán ezzel a keverékkel átdörzsölöm a kezem és utána öblítem le vízzel. Nem kell előre bevizezni a kezedet!

Illóolajokat itt találsz: Terápiás illóolajok

Kipróbáltam gyerekeknél is és nagyobb kedvvel, többet mostak kezet. 🙂 Hasznos volt.

4.

Amikor érkezik a nátha – Ha érzed, hogy egy kicsit náthás vagy, akkor rögtön jöhet egy sós vizes orrcsepp. Ehhez csak tiszta sót érdemes használnod.

  • Recept:

50 ml forralt víz

2 késhegynyi só

2-3 csepp borsmenta aromavíz

50 ml felforralt vízhez két késhegynyi tiszta sót teszünk. (Jódozatlan legyen. Mindenképpen megfelelő minőségű, tiszta sót alkalmazz!) Ehhez hozzárakhatsz 2-3 csepp Borsmenta aromavizet is, ami segíteni fogja az orr kidugulását. Az egészet pipettával ellátott folyadéküvegben is tárolhatod és a család számára szétbonthatod. (A Borsmenta aromavizet 6 éves kor felett használd a receptbe!)influenza megelőzése

5.

Reggeli fogmosás után érdemes Kakukkfű aromavízzel öblögetni, gargalizálni. hogy miben segít a Kakukkfű aromavíz? Itt fogod megtalálni.

  • Recept:

Egy evőkanál aromavizet adj egy pohár tiszta vízhez. Így öblögethetsz vele. Az utolsó korttyal pedig gargalizálhatsz.

6.

Diffúzor minden nap otthon. Ősszel még intenzívebben használom a diffúzort. Erre kiváló keverék az Immunarom keverék, melynek rendkívül jó az illata és a levegőt is jól fertőtleníti. Mivel ilyenkor sok fertőzést a levegőből kapunk el, ezért nagyon hatásos. Ha kisgyerek van a háznál alkalmazhatsz Citrom illóolajat.

  • Alkalmazás:

Egy alkalommal kb. 15 csepp illóolajat használunk a diffúzorba. Szakaszosan alkalmazzuk, tehát 1 óra párologtatás, 1 óra szünet. Illetve érdemes gyakrabban rövidebb időkra kiszellőztetni a következő használat előtt. Erre a célra megfelelő diffúzort itt találsz: Diffúzorok

Figyelj! Ez egy nagyon lényeges pontja a megelőzésnek, mert a levegőn keresztül lehet elkapni sok fertőzést. Ezért sokan kértek már tőlem tanácsot és diffúzort. Rendkívül jók a visszajelzéseim. Kérdezz bátran a használatával kapcsolatban, mivel fontos, hogy olyan készüléked legyen, ami megfelel a céljaidra. Itt találsz diffúzort, de sok más készüléket is tudok ajánlani: Diffúzorok

7.

Ne feledkezzünk meg a megfelelő pihenésről, alvásról, a sportolásról és a táplálékkiegészítőkről, vitaminokról sem. A rendszeres edzés nagyon megdobja az immunrendszer hatékony működését.

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta

Itt kérdezhetsz: Kapcsolat

Hatékony megelőzés céljából csak terápiás minőségű illóolajok és aromavizek használatát javaslom, amiket itt találsz, de a Panarom összes termékét kérheted tőlem, melyhez tanácsot is adok:

Aromaterápiás termékek