fbpx

Tartalom:

Kicsit bővebben a levendula illóolaj lelki hatásairól.

Milyen esetekben használhatod?

Egy érdekes módszer a levendula illóolaj használatára.


A Levendula illóolajat az illóolajok anyukájának is nevezhetnénk, mivel képes sok fizikai és lelki állapot jobbá tételére. Olyan mint egy igazi anyuka, aki egyszerre végez több feladatot. Az aromaterápiában több fajta Lenedulát is használunk, a leggyakrabban használt fajta a Lavandula Angustifolia, erről szól ez a bejegyzés.

A Levendula illóolaj használata olyan, mint egy anyai gondozás. Komoly kiegyensúlyozó hatása van, egyensúlyba hozza női és férfi oldalunkat. Félelmetesen nagy és erős, mégis szeretetével körülölel, kedves és lágy is egyben, mint az Anyaföld. Csupa olyan lelkiállapot javítására alkalmas, melyek közül sokat napjainkban szinte mindenki megél.

Orvosi levendula

Kattints a képre levendula illóolajért!

Milyen esetekben használhatod?

  • Ingerlékenység, idegesség 
  • Stressz, kiégés, mentális kifáradás
  • Sokk, pánik, traumák
  • Félelmek
  • Depresszió
  • Belső gyermek elvesztése

A levendula illóolaj talán a legáltalánosabb illóolaj, mely szertartások alkalmával használható.

A szeretet és szerelem bevonzására használhatod. A szíved köré kenheted.

Ha a testeden használod vagy a ruhádon, távol tartja a nem kívánt negativitást, védheted vele az aurádat.

Egy érdekes módszer a levendula illóolaj használatára:

Ha egy kérdésre keresed a választ, írd le egy papírra, csepegtess rá néhány csepp Levendula illóolajat és tedd a párnád alá éjszakára. Reméljük emlékezni fogsz a megálmodott válaszra. 🙂

Használhatod aromaolajos fürdőhöz. Tisztító, relaxáló hatása van. Citrom illóolajjal nagyon finom. Ilyenkor az illóolajat mindig valamilyen hordozóba tedd, pl. tejszínbe vagy növényi olajba, esetleg mézbe.

Hm :-), egy szerelmi bájitalba is beleteheted a Levendula aromavizét. Csak figyelj, hogy ne használj túl sokat, mert elalszik vagy túlságosan nyugodt lesz a szerelmed. 🙂

levendula

Megjegyzés: Az illóolajokkal légy körültekintő és mindig nézd meg az ellenjavallataikat. Illóolaj használat előtt végezz bőrtesztet! Ha megfelelően használod, csodás eredményeket érhetsz el a betegség megelőzésben és a kozmetikában egyaránt.

Az aromaterápiában én csak ellenőrzött gazdálkodásból származó, magas terápiás minőségű illóolajokat használok. Ezeket az illóolajokat tőlem is beszerezheted, de használatukkal kapcsolatos kérdéseidre is szívesen válaszolok. Azonban tanácsot csak az általam alkalmazott olajokkal kapcsolatosan tudok adni és ezekről írok, más illóolajokkal nincs tapasztalatom. Ha illóolajat használsz, mindig fordulj aromaterapeutához, használd előírásoknak megfelelően és inkább válaszd a minőséget! Hidd el, megéri!

  Aromaterápiás tanácsadást itt éred el.

Az aromaterápiás masszázs kezelést itt éred el.

Kezeléseimet kizárólag hidegen sajtolt növényi olajokkal és terápiás minőségű illóolajokkal végzem többféle masszázstechnika alkalmazásával, melyeket az Aromaterápia / Masszázsok menüpont alatt éred el.

Illatos szép napot kívánok!

Kökény  Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta, fitoterapeuta

funkcionális mentor és hormonegyensúly tanácsadó