fbpx

Az idén nem volt időm üzletekbe szaladgálni. Kicsit el is késtem a lakás karácsonyi díszítésével is. Ezt az ötletet azonban mindenképpen szeretném megosztani és később majd évről évre megjelentetem emlékeztetőül, mert leteszteltem és jól sikerült.

Az ötlet nagyon egyszerű.

  • Vettem 4 gyertyát. Én most méhviaszból készült gyertyákat használtam.
  • Beszaladtam egy virágos boltba. Ott vettem egy fenyőágat.

Tipp! A fenyőágat több részre osztva késztettem belőle több díszt is. Egy részét vázába raktam és feldíszítettem. A kopogtatóhoz is használtam belőle és az adventi díszhez is.

  • Vettem kis csomagban terményeket, például tobozt, csillagánizst, fahéjat. Ezeket piacon, virágosnál, háztartási boltokban kaphatsz.

Tippek a terményekre! A terményeket évről évre elrakhatod és csak egyszer kell megvásárolnod. Néhány narancs héját is felhasználhatod úgy, hogy leszárítod őket. Ha erdőben jársz, gyűjthetsz tobozokat erre a célra vagy bármilyen terményt.

Elővettem egy hosszúkás gyertyatartó üveg tálat. Erre ráhelyeztem a 4 gyertyát. Körberaktam a terményekkel és néhány kisebb fenyőággal. Majd az adott terményekre illóolajakat csepegtettem.

Az idén narancsot, fahéjat, szegfűszeget, édesköményt, szerecsendiót, erdei fenyőt és fekete fenyőt csöppentettem. Az illat enyhén belengi a szoba levegőjét, ami hangulatossá teszi a karácsonyi készülődést.

Te is készíthetsz magadnak saját karácsonyi illatkombinációt. Ilyenkor általában citrusokat, fűszereket és fenyőféléket használunk.

Legyen Szép Karácsonyod!

Szeretettel, Réka

Itt írhatsz nekem, ha kérdésed van vagy illóolajat szeretnél rendelni:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.