fbpx

Koncentrációnövelő illóolajok: autóvezetés 40 fokban

Milyen illóolajokat használhatunk?

Milyen eszközöket alkalmazhatunk erre a célra?

 

Rendszeresen tapasztaljuk, hogy a nagy melegben csökken a koncentrációs képességünk és ez különösen veszélyes tud lenni autóvezetés közben.

Még akkor is ha légkondicionált autóban utazunk, egyszerűen néha elmélázunk, a szervezetünket nagyon igénybe veszi a nagy meleg.

Vannak bizonyos illóolajok melyek ezekre a helyzetekre is kínálnak megoldási lehetőséget. Próbálgatni kell őket, hogy melyik van jobb, élénkítő hatással a figyelmünkre.

Ilyen illóolajok lehetnek a:

  • Citrom
  • Grapefruit
  • Menta
  • Fenyő
  • Rozmaring
  • Eukaliptusz

    Aromastick

    Kattints a képre: Illóolaj inhalátor

Személyre szabottan ki kell próbálni a hatásukat. Mélyen bele kell szippantani és bent tartani a levegőt,

majd kifújni. Ezt többször is megismételheted majd figyeld a hatását. Ezután készíthetsz belőlük egy számodra kellemes keveréket is. Erre a célra használhatod az aromasticket, ami akkor is jó megoldás, ha bármilyen, koncentrációt igénylő helyzetbe kerülsz, pl. vizsgázol.

Figyelem! A kontraindikációk tekintetében tőlem a cikk alatti űrlapon kérdezhetsz. Ne feledkezz meg róla, hogy várandósság, szoptatás ideje alatt, kisgyermekeknek, epilepsziás betegeknek nem minden illóolaj használható. Ezért ki kell válogatni a megfelelő illóolajokat. Figyelj oda és ne vezess, ha úgy érzed, annyira fáradt vagy, hogy nem tudsz figyelni! Az illóolajok nem helyettesítik a teljes odafigyelésedet!koncentrációnövelő illóolajok autóvezetéshez

Az autóban könnyen alkalmazhatod a keverékedet, ha egy vattapamacsra csöppentesz kb. 5-6 cseppet és azt a levegőkeringtető rácsa közé vagy a tükörhöz rögzíted. (Ne tömd el a keringtetőt csak tedd oda, hogy fújja szét az illóolajat! Kérem, jelezzen valaki, ha ilyesmit nem szabad tenni, mert én bizony beraktam oda a vattát!) 🙂 Rendkívül hatásos módszer, ha elindulás előtt mély nagy levegővétellel a vattáról beszippantod.

Izzy aromadiffúzor

Kattints a képre: Izzy aromadiffúzor

 

 

De kiváló megoldás ez a könnyen kezelhető, könnyű aromadiffúzor is.

 

Másik jó megoldás még a felfrissüléshez a borsmenta és rozmaring aromavizes víz. Erről ITT írtam.

 

 

Ha szeretnél magadnak koncentráció növelő illóolaj keveréket kialakítani, a webáruházamban találsz hozzá terápiás minőségű  illóolajokat: A Lélek Illata webáruháza.

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta, fitoterapeuta

funkcionális mentor és hormonegyensúly tanácsadó