fbpx

Ma bemutatok neked egy másik levendula fajtát, a Lavandula Spica-t, azaz Vadlevendulát. Ő abban különbözik francia levendula testvérkéjétől, a Lavandula Angustifoliától, hogy más hatóanyagokat is termel olyan mennyiségben, hogy az már meghatározza az illóolaj használatát.

Egyszer eljött hozzám egy angol barátnőm, aki megengedte, hogy gyakoroljak rajta. 🙂 Büszkén mutogattam neki az illóolajaimat, szagolgattunk és közben aromavizet kóstolgattunk. Elmeséltem neki, hogy több levendula fajta is létezik. Amikor elővettem a Lavandula Spica-t, akkor felcsillant a szeme és elmondta, hogy náluk Angliában ilyen illata van a levendulának, ők főleg ezt használják.

Nem csodálom, hiszen ott sokszor van rosszabb idő, mint nálunk és a nyirkos, esős időjárás mellett könnyebben megfázhatunk. Erre ad szuper megoldást a Vadlevendula illóolaja. Ugyanis kiváló nyákoldó, köptető, immunerősítő hatása van. És a legfontosabb, hogy gyerekeknél is nagyon jól bevált illóolajnak számít.

Mindemellett jó hámosító és fájdalomcsillapító is.

De illóolaját használhatod mérges állatok, rovarok csípésére is, mint a szúnyog, pók, hangya, darázs vagy medúza. Nyugtatja a bőrt, csillapítja a fájdalmat, fertőtlenít.

Így az őszi- téli influenzás időszakban ugyanúgy használhatod, mint nyaralások alkalmával. levendula

Megjegyzés: Az illóolajokkal légy körültekintő és mindig nézd meg az ellenjavallataikat. Ha megfelelően használod, csodás eredményeket érhetsz el a betegség megelőzésben és a kozmetikában egyaránt.

Az aromaterápiában én csak ellenőrzött gazdálkodásból származó, magas terápiás minőségű illóolajokat használok. Ezeket az illóolajokat tőlem is beszerezheted, de használatukkal kapcsolatos kérdéseidre is szívesen válaszolok. Azonban tanácsot csak az általam alkalmazott olajokkal kapcsolatosan tudok adni, más termékekkel nincs tapasztalatom. Ha illóolajat használsz, mindig fordulj aromaterapeutához és inkább válaszd a minőséget! Hidd el, megéri!

Aromaterápiás tanácsadást és illóolajos kezelést itt éred el.

Levendula illóolajat ITT találsz.

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő, aromaterapeuta

alelekillata.hu szerkesztője

ITT várom kérdéseidet.