fbpx

Mostanában olyan kiszámíthatatlan az idő. Néha tavaszi meleg van, esik az eső, utána pedig hirtelen lehűl a levegő és esik a hó.

Sokan vagyunk fázósak és télen ez még rátesz néhány lapáttal. Ha a hidegről bemegyünk a melegbe, nehezen melegszünk fel. Sőt sokszor fázik a lábunk, a kezünk, de még az orrunk is.

Máskor pedig vesetájékon is érezzük, hogy lehűltünk. Ennek rengeteg oka lehet, akár hormonális is, de…

…azon kívül, hogy érdemes utánanézni, mi lehet a valódi ok, ezt mégsem szabad hagyni, mert megnövekszik a megbetegedés lehetősége is. A felöltözés és a jó meleg tea mellett van még más módszer is, amely segíthet.

Bizonyára tudod, hogy a fahéj egy melegítő fűszer, jót tesz az emésztésnek. És ugyanúgy a testet is melegíti. Azonban illóolaját nem szabad tisztán a bőrre kenni!

Próbáld ki, hogy 2 csepp terápiás minőségű Fahéj illóolajat elkeversz 40 csepp növényi olajban és bekened vele mindkét talpadat. 1-2 percen belül érezni fogod, hogy a lábad kezd felmelegedni. Csípődre, derekadra, a vesetájékra is kenhetsz belőle. Nagyon hatásos melegítő szer.

A Fahéj illóolaja baktériumölő, vírusölő és immunerősítő is. Így a betegség a fahéj illóolaj melegítmegelőzésében is segít a téli időszakban. Sőt a lábgomba ellen is bevetheted. Ebben az esetben nem csak a talpadat, de lábujjaidat is bekenheted vele.

Ugye, milyen egyszerű? 🙂

Ha ebből melegítő keveréket szeretnél készíteni, akkor rakj 8 csepp Fahéj illóolajat 5 ml folyadéküvegbe és töltsd fel növényi olajjal. Figyelj arra, hogy az 5 ml folyadék a folyadéküveg cseppentőbetétjének aljáig ér. Ha többet töltesz bele, akkor nagyobb cseppszámban kell gondolkodnod, mert tapasztalataim szerint 5 ml folyadéküvegbe kb. 7 ml folyadék fér. Az arányokra mindig figyelni kell.

És ne feledkezzünk meg Lelkiekről sem!
 
A fahéj illóolaja nem csupán a fizikai melegítést támogatja. Segít az érzelmi válság, a ridegség feloldásában, oldja a lelki feszültséget.
 
Erővel és kitartással ajándékoz meg. Segít a realitás felfedésében és gyakorlati megoldásába. Ez nagyon hasznos, mert sokszor csak utólag jövünk rá, milyen illúziókat kergettünk bizonyos élethelyzetekben.

Figyelem! Fahéj illóolajat soha ne alkalmazz tisztán a bőrödre. Kizárólag növényi olajban higítva alkalmazható! Várandós, szoptatós kismamáknak sem javallott.

ITT találsz Fahéj illóolajat.

Kattints, ha AJÁNDÉKOZNI szeretnél!

Ha kérdésed van, ITT írhatsz nekem.

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta