fbpx

Akinek kisgyereke van, ismeri azt a helyzetet, amikor a gyerek a fáradtságtól estefelé már elkezd hisztizni. Vagy annyira túlpörög, hogy képtelen elnyugodni. Mindannyiunkkal megesett, hogy a napirendet valamilyen családi esemény miatt nem tudtuk betartani vagy a nagyobb gyermekünk egyszerűen túlterhelt és nem tud ellazulni.

Jó megoldás lehet ilyenkor egy kiváló illóolajos fürdetés. A gyerekek nagyon szeretik az illatokat és ha az illóolajok már benne vannak a mindennapjaitokban, illóolajos szertartást is csinálhattok, elterelve a gyerkőc figyelmét a hisztiről.

A szuperérzékeny gyerekeknek például áldás lehet egy illóolajos szertartás vagy bizonyos tevékenységek tiszta illóolajokhoz, illatokhoz való kötése. Sok szuperérzékeny sokkal hamarabb reagál az illatokra és intenzívebben is. Még pozitív érzelmi reakciót is kivált náluk egy illóolajos illat.

Sokféleképpen lehet alkalmazni az illóolajokat. Egyik mód erre a fürdőbomba. Ez alkalommal egy nagyon egyszerű fürdőbombát készítettem.

A nyugtatás, kiegyensúlyozás érdekében Levendula illóolaj van benne, de kombinálhatod mással is. Erre a célra például még nagyon jó a Mandarin illóolaj is, de figyelni kell arra, hogy a gyermek ne kerüljön napra, mert a citrusok fényérzékenyítők lehetnek.

A gyerekeknél rendkívül fontos az illóolaj adagolása. Nem tehetünk bele annyit, mint egy felnőtt esetében. Ezért a következőket feltétlenül tartsd be!

Fürdőzésnél

3-5 éves gyerekek 2 csepp illóolajat,

6-8 éves gyerekek 3 csepp illóolajat,

8-11 éves gyerekek 5 csepp illóolajat

kaphatnak a fürdővízbe.

fürdőbomba avokádó olajjalEnnek a fürdőbombának nagyon egyszerű a receptje:

  • 100 g Szódabikarbóna
  • 50 g Citromsav
  • 75 g Kukoricakeményítő
  • 50 g Avokádó olaj
  • 20 csepp Levendula illóolaj (nagyobb gyerekeknek szánom)

Terápiás minőségű Levendula illóolajat itt találsz.

A porokat kimértem. A citromsavat megőröltem kávédarálóval, majd összekevertem a többi porral. Az avokádó olajba beletettem a 20 csepp Levendula illóolajat. Ezzel a keverékkel jól nyakon öntöttem a port és elkezdtem összegyúrni.

Nem volt elég az olaj ahhoz, hogy összeragassza a gömböket, ezért egy-két pumpányi aromavizet spray-ztem a keverékre. De igazán csak nagyon keveset, mert már megesett velem, hogy tetszett az aromavíz illata és egy kicsit sokat tettem a fürdőbombába, így aztán nem is sikerült. Szóval szerintem, a fürdőbombának ez egy sarkallatos pontja. Figyelj oda rá.

Ebből a mennyiségből 4 db kisebb fürdőbombám lett. Az avokádó olaj pedig nagyon halványan zöldre festette a bombát.

Ha úgy érzed, hogy gyermekednek segítségre van szüksége az elalváshoz vagy kiegyensúlyozáshoz vagy szuperérzékeny, ez a módszer rendkívül egyszerű, szórakoztató és a növényi olaj még a bőrét is fogja ápolni.

Aromaterápiás tanácsadás

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő, aromaterapeuta

alelekillata.hu szerkesztője

Itt kérdezz:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.