fbpx

Az egyik kliensem megkérdezte tőlem, hogy én milyen vegyszereket használok otthon takarításra, mosásra. Gondoltam, megosztok az olvasóimmal néhány nagyon egyszerű módszert és receptet, hátha beválik.

Ezek a receptek később egyszerűen átalakíthatók saját ízlésed és igényeid szerint. Mindent ki kell tapasztalni és a tapasztalatok alapján módosítani. Így fog kialakulni saját stílusod. 🙂

Az illóolajokat nagyon jól lehet hasznosítani takarítás közben is. Hatásuk több területen is érvényesül, mivel nem csupán illatosításra használjuk, de a felületekre való kijuttatásukkal a felületen kívül, a levegőt is fertőtlenítjük, frissítjük otthonunkban.vizkooldo_hazilag

A fürdőszobában és a konyhában kiváló megoldás a citromsav és az ecet vízkőoldásra. Én az alábbi receptet készítettem el:

  • Körülbelül 4 dl tisztított víz
  • 5 púpos evőkanál citromsav
  • 2-3 dl 20%–os ecet vagy almaecet
  • 30 csepp illóolaj (citrom, grapefruit, narancs, teafa vagy ezek kombinációja)

A citrus illóolajokat nagyon szeretem a háztartásban, mert friss illatuk jó kedvet csinál, hangulatot javít és fertőtlenítik is a levegőt. Jó érzés takarítás után bemenni a konyhába vagy a fürdőszobába.

Próbálgasd, módosítsd a receptet. Nagyon könnyen elkészíthető és nagyon kevés időt vesz igénybe. Az ára sem magas. Még spórolhatsz is vele.

Használd egészséggel!

Réka

Ha további recepteket szeretnél megismerni, itt válogathatsz: Aromablog.

Ha kérdésed van, itt válaszolok:

 

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.