fbpx

Felnőttként egy kicsit másképp állnék a tanulás, dolgozat, vizsga témához. Először megfigyelés alá vetném magam és elgondolkodnék azon, hogy milyen tényező nehezíti a tanulásomat vagy a dolgozattal, vizsgával kapcsolatban mik a  kihívásaim.

Stresszelsz? Félsz, hogy hibázol?

Kiváló választás a fák illóolajai, mint például a cédrus, szantál, rózsafa vagy az erdei fenyő illóolaj, babér illóolaj. Ezek az illóolajok körülölelnek, erőt adnak, lehűtik a felfokozott érzelmeket, a stresszt, kiegyensúlyozottá tesznek.

Ha elfáradtál és nehéz a koncentráció, használhatod az előző cikkben leírtak mellett még a rozmaring illóolajat vagy a mirtusz illóolajat.

Minden tantárgynak lehet számodra egy illata.

Milyen lehet a jog, a számvitel vagy a matematika illata?   😀

Társíthatsz magadnak illatot a tantárgy mellé, amit szagolgathatsz, amikor tanulod. A vizsgán pedig használhatod egy zsebkendőre csepegtetve, hogy könnyebben felszínre kerüljenek számodra az információk.

illóolajok dolgozathoz és vizsgákraHa nem ismered az illatokat egyszerűen felkereshetsz egy aromaterapeutát egy tanácsadásra, ahol megszagolhatsz rengeteg illatot és kiválaszthatod a neked megfelelő tantárgy-illóolaj párosításokat. Hiszen az illat az egyetlen olyan érzékelés, mely közvetlen hatást fejt ki az agyra.

Ha a koncentrációd lankad visszanyúlhatsz az előző cikkemben írt illóolajokhoz, de ezeket semmiképpen nem szabad túlzásba vinned, mert komoly idegi túlingerlődést idézhet elő, ha egész nap ezeket szagolgatod. Egyszer-egyszer kávé helyett ihatsz borsmenta teát vagy borsmenta aromavizet is (utóbbit szigorúan vízzel higítva).

Ha azonban hullámokban tanulod végig a napot agyad és idegrendszered rendkívül hálás lesz és nem kell nagyon ajzószereket sem alkalmaznod. Ha elfáradsz, kicsit kapcsolódj ki, aludj egy fél órát, egyél, igyál, sétálj egyet, csinálj gyakorlatokat, tornáz vagy fuss. Találj ki a szünetekben más elfoglaltságot. Az agyadnak szüksége van a rengeteg információ eltárolására és az információk előhívási útjának kialakítására is. Mert amit megtanulsz vissza is kell tudnod adni.

Ha már találsz egy stresszmentesítő illóolajat önmagában megfizethetetlen. De ha kialakítod a saját illóolajos rendszeredet a tanulásra, akkor megtapasztalhatod, hogy gyorsabban tanulsz, jobb lesz az emlékezőképességed és jobban átlátod a tananyag összefüggéseit, mintha csak elvesznél a részletekben.

Szeretettel,

Réka

Szeretettel várlak, ha szeretnéd kipróbálni.

Ha kérdésed van vagy szeretnél bejelentkezni, hívhatsz a +36-20-517-50-48-as számon vagy írhatsz e-mailt az alábbi űrlapon:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.