fbpx

Csak pár napra indultunk síelni Ausztriába, de amikor éppen hazatartottunk értesültünk róla, hogy Magyarországon kitört a pánik a koronavírussal kapcsolatban. Úgy látom, az utazgatást egy időre felfüggesztjük, még a nyári nyaralás is kérdéses. Attól tesszük függővé, hogy milyen irányban haladnak az események. Az egyik legjobb döntés, ha az ember ilyen körülmények között lemondja az utazásait.

Már sok cikket írtam az immunrendszer erősítéséről, támogatásáról illóolajok használatával, de most utánanéztem néhány hasznos forrásnak koronavírus ügyben. Mégis hogyan terjed és mivel előzhetjük meg? Számunkra egyelőre ez a legfontosabb a felkészülésben, a későbbiekben a hatóságok biztosan fogják tájékoztatni a lakosságot, ha további óvintézkedésekre lesz szükség.

Hogyan terjed? 

Cseppfertőzéssel, kontaktus útján, de vannak feltételezések, melyek szerint aerosolként is terjedhet, ami azért nem jó, mert az aerosol a cseppeknél lényegesen kisebb és kilométerekre is képes elszállni.

Mivel védekezhetünk?

Immunerősítéssel és az általános higiéniai szabályok betartásával.

Kezdem az egyszerűbbekkel:

  • Igyekezzünk lehetőleg nem elmenni otthonról (tudom, dolgozni azt kell…). Ahogy fent említettem, igyekezzünk lemondani az utazásokat
  • Alvás, egy nagyon hatékony immunerősítő. Fektessünk nagy hangsúlyt a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra. Ha illóolajat párologtatunk vagy a párnánk sarkára csöppentünk belőle, sokat segíthet. Erre a célra alkalmas az Édes álom. Ez a keverék kisgyermekeknek és felnőtteknek egyaránt alkalmazható!
  • Együnk jól. Sok nyers, rostban dús zöldség, gyümölcs, megfelelő mennyiségű folyadék bevitele alap. Egy nagyon hasznos módszer a fermentáció. Savanyítsunk káposztát, zöldségeket és fogyasszuk naponta. Ezzel a módszerrel segíthetünk a bélmikrobiom helyreállításában, ami által immunrendszerünk is erősödik.
  • Mossunk kezet sűrűn és ne nyúlkáljunk az szemünkbe, az arcunkhoz. Erre nagyon jó fertőtlenítő megoldás, ha folyékony szappanba csöpögtetünk illóolajat. A Teafa (gyerekek is használhatják) vagy az Aromaforce keverék alkalmas erre.

Leo varázsolajaHa ezeket az illóolajokat magunknál tartjuk, akkor útközben is fertőtleníthetjük velük a kezünket és ha belélegezzük őket, akkor úgy is kifejtik fertőtlenítő hatásukat.

Gyerekeknek szintén jó erre a célra a Teafa vagy a PranaBB immunerősítő masszázsolaj.

Ha el kell menni otthonról, akkor gyermekeknek a PranaBB immunerősítőt vagy a Leo varázsolaját javaslom. Felnőtteknek pedig az Aromaforce immunerősítő keveréket és az Aromaforce balzsamot vagy a Fehér esszenciát ajánlom.

Ezeknek a készítményeknek az az érdekessége, hogy sok illóolajból állnak, ezért szélesebb körű a hatékonyságuk, mivel az illóolajok szinergiában hatékonyabbak a kórokozókkal szemben, nem alakul ki rezisztencia. Célzottan olyan illóolajokat tartalmaznak, amelyeknek vírus- és baktériumölő hatásuk van.

  • Fertőtlenítsük a levegőt párologtatással. Ha van otthon diffúzorunk, akkor most fokozottabban használjuk.

Gyerekeknek a PranaBB légfertőtlenítő vagy a Fénylő csillag jó.

Erő és Vitalitás, PranaromFelnőttek használják az Erő és Vitalitás keveréket vagy az Eucally’ pur keveréket. Ha nincs diffúzor a háznál, akkor alkalmazhatjuk az Aromaforce légfertőtlenítő sprayt is.

  • Mossunk fel fertőtlenítővel. A felmosóvízbe rakhatunk a kiadós párologtatásra szánt illóolajokból (Erő és vitalitás vagy Eucally’ pur) vagy ugyanúgy Teafából a forró vízbe. Így a levegőbe is kerül fertőtlenítő illóolaj.

Figyelem! Ha Domestost vagy Hypo-t használunk, azt hideg vízbe kell tenni.

Végezetül, szeretnék átadni olyan forrásokat, amelyek véleményem szerint, hasznos és hiteles információkat tartalmaznak még a teendőkről és további kérdésekről. De ettől függetlenül mindenki tájékozódjon és döntse el, hogy számára mi a hiteles forrás. Ezek az oldalak könnyen megtalálhatóak.

Facebookon a Virológia Pécs oldal egy virológusok által írt tájékoztatási felület. Hasznos ábrán mutatják be a védekezés lehetőségeit.

Youtube-on a Zállatorvos oldalán szintén megtalálható erről egy videó. Dr. Simanovszky Zoltán igen közkedvelt, egy kicsit viccesebben és szintén közérthetően mutatja be a helyzetet.

Facebookon a Balatonfenyves oldalon dr. Veress Zsolt mondja el véleményét és javaslatait.

És végül, de nem utolsó sorban egy Dél-Kelet Ázsiában élő honfitársunk kiváló összefoglalóit megtalálhatjuk a Youtube-on az Ázsiába Szakadtam oldalon. Rengeteg hasznos információval szolgál.

Remélem, tudtam segíteni.

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta

hormonegyensúly tanácsadó

 

Figyelem! Az általam fent említett módszerek nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot és kezelést! Ezt vegyük komolyan!