fbpx

Egy kedves olvasóm tett fel nekem immunerősítéssel kapcsolatos kérdéseket. Szeretnék most ebben a cikkben válaszolni és a következő részben pedig leírom, hogy én miként gondolkodom a megelőzésről és milyen módszereket és keverékeket ajánlok.

 Az anyuka levele:

“Segítséget szeretnék kérni Öntől!
Van egy 2,5 éves kisfiam és egy 2 hónapos kislányom. A kérdésem az lenne, hogy milyen illóolajokat lehet mellettük biztonsággal párologtatni? Jelenleg térfertőtlenítésre a Fénylő csillagot használjuk, de úgy olvastam, hogy a citromot is lehet baba mellett!?

Immunerősítésre fél éves kortól a Leo varázsolaja és a Táltos paripa egyszerre mehet náluk?

Az Aromaterápiás megoldások influenza elleni cikkben olvastam, hogy felnőtteknél mehet az egészségbalzsam, de nem találok róla semmit. A fehér esszenciát lehet használni szoptatás mellett? Gyerekeknél mennyi idős kortól lehet?

Segítségét előre is köszönöm!”

Külön köszönöm olvasómnak ezt a levelet, értékes kérdéseket tett fel. Íme a válaszok:

Párologtatás; lehet-e citromot alkalmazni a Fénylő csillag mellett:illóolajos aromadiffúzor

Igen, a citrom egy rendkívül jó térfertőtlenítő illóolaj és bababarát, nyugodtan használhatja a picik mellett is.  Nappal citrom illóolajat, esténként a Fénylő csillagot vagy a PranaBB légfertőtlenítő keveréket ajánlom alkalmazni.

Ami még később érdekes lehet erre a célra az Erő és Vitalitás BIO keverék vagy az Eucaly’ pur BIO keverék.

Ezt már nagyobbacska gyerekek mellett lehet alkalmazni, ha a pici eléri a 3 éves kort.

Nem tudom, mivel párologtat? Ha van otthon diffúzor, az a leghatékonyabb módszer. Én sokáig nem akartam venni, de aztán rájöttem, hogy erre a célra nem elegendő a párologtató mécses. A vizes, ultrahangos diffúzort ajánlom babák és pici gyerekek mellett. 

Immunerősítés bedörzsölő és masszázs keverékekkel babáknak, gyerekeknek:

Immunerősítésre nem szükséges mindkét keveréket használni mindennap. A kevesebb sokszor többet jelent. Inkább alkalmazzunk egyet, mindennapos használatra a Leo varázsolaját vagy a PranaBB immunerősítő masszázsolajat választanám. (Azonban meg kell jegyeznem, hogy minden illóolajos keverék használatánál kell tartani szüneteket, amit aromaterapeuta tanácsa alapján kell alkalmazni.)

Leo varázsolaja megelőzésbenA Leo varázsolaját bedörzsölésre, mellkasra és a gerinc mentén javaslom (6 hónapos kortól alkalmazható). Reggel és este lehet bedörzsölni, különösen nagy segítséget jelent, ha a gyermek bölcsődébe, óvodába jár. A beszoktatásnál és lelki problémákra is sokan használják. Amolyan védőburkot von a gyermek köré. Sok kisgyerek már magától kéri, ha egy kis lelki támogatásra van szüksége és az óvónénik nagyon szeretik. Különleges figyelemmel vannak a gyerekek iránt.

A PranaBB immunerősítő keverék már 3 hónapos kortól használható és csupán 1-2 csepp illóolajat kell megelőzésképpen a baba vagy a kisgyerek talpába masszírozni. Ugyanígy alacsonyabb cseppszámban lehet vele a mellkast és a hátat bedörzsölni.

A Táltos paripát alkalmazhatjuk a Leo mellett is alkalmanként. Fürdés után nedves bőrbe bemasszírozva használhatjuk vagy gyermekmasszázs alkalmával.

Rengeteget jelent a baba immunrendszerének, ha rendszeresen kap masszázst az anyukától. Erre a Panarom kialakított kifejezetten pici babáknak illóolajos keverékeket, melyek megfelelő arányban tartalmazzák az illóolajokat. Vagy ha nem szeretnéd halmozni, akkor csak édesmandula olajat is alkalmazhatsz. Óriási segítséget nyújtunk babánknak és kisgyermekünknek a masszázzsal.

Én, amint tudtam, elkezdtem a napi babamasszázs gyakorlatot a gyermekem születése után. Azt hiszem, ez egy olyan módszer, amivel egyedülállóan segíthetjük gyermekünket, hiszen nem csupán immunrendszerét támogatjuk, hanem idegrendszeri és lelki fejlődését is. Minden szülő csak évekkel később fogja megtapasztalni azt, hogy mekkora áldás, ha jó idegrendszerű, lelkileg kiegyensúlyozott gyermeket nevelhet. És ebben hihetetlen támogatás a baba- és gyermekmasszázs. Sőt én még a kisiskolást is masszírozom.

Immunerősítés felnőttek számára:

Igen, az egészségbalzsam felnőttek számára készült. Megelőzésre alkalmas készítmény. Hasonlóképpen a mellkast és a gerinc mentén a hátat kell bedörzsölni. Amit még nagyon hatékonynak találtam felnőtteknél az az Aromaforce immunerősítő keverék és az Aromaforce légzéskönnyítő balzsam kombinált használata. Az immunerősítő keveréket bedörzsöljük a mellkasba és a hátba, majd rákenjük a balzsamot.

 A Fehér esszenciával rendkívül jó tapasztalataim vannak, de szoptatás esetén inkább az olfactor módozatot ajánlanám (orron keresztül alkalmazni, beszívni napi 4-5-ször). Aki nem szoptat (pl. férj) 🙂 kenheti a mellkasára és a hátára is és szipákolhatja. Ezzel és és az Aromaforce immunerősítő keverékkel inhalálni is lehet. Elegendő 1 csepp a forró vízbe. A gyerekeket soha ne engedjük forró vízzel inhalálni, csak a felnőtteknek javasolt. Viszont ez is rendkívül hatékony, napi 3-4 alkalommal kell elvégezni.

A Fehér esszenciát és az Aromaforce-ot is én inkább 6 éves kor fölött alkalmaznám alacsony cseppszámban.

Figyelem! Senki szájába, szemébe ne kerüljön illóolaj.

Az illóolajok használatának minden korosztálynál megvannak a protokolljai (milyen mennyiséget, milyen ritmusban, mikor mit használhatunk). Ez azért nagyon fontos, mert ezek nagyon erős kémiai vegyületek, nem célszerű őket folyamatosan, nagy mennyiségben használni. Ehhez kell az aromaterapeuta, aki szaktanácsot tud adni.

Hamarosan jövök a folytatással….

Addig is….

a használatról és minőségről írtam néhány cikket, ezeket érdemes olvasgatni: Fontos tudnivalók

Ide kattints, ha tanácsra van szükséged.

A fenti immunrendszer támogató termékeket megtalálod A Lélek Illata webáruházában.

Illatos, szép napot és jó egészséget kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő, aromaterapeuta

hormonegyensúly tanácsadó