fbpx

Tél közeledtével, különösen karácsony előtt már kezdünk befelé fordulni. Amikor megérkezik Advent időszaka, szívesebben merülnénk el gondolatainkban. Az ember úgy érzi, szeretné  átgondolni az elmúlt évet. Mit csinálunk jól és mit kéne másként csinálni? Vágyunk a szeretetre, a melegségre. Jól esnek a fűszeresebb italok, melyekből árad a karácsony hangulata és a melegség fizikai és lelki szinten egyaránt.

Csodálatos felkészítést adhatnak az illóolajok az ünnepekre. Lelkiekben is segítenek, hogy  le tudjuk zárni az évet és helyet adjunk a következőnek.

Én ilyenkor a diffúzorba sokszor használom az Advent vagy a Boldog karácsonyt! keveréket. Ha jön hozzánk valaki rögtön felcsillan a szeme és megjegyzi, hogy milyen kellemes illat van nálunk. De szoktam saját keverékeket is készíteni hangulattól függően.

Karácsonyi illóolaj keverék csomag kedvezményesen díszcsomagolásban.

Érdekes módon, azok az illóolajok, melyeket Advent idején kezdünk használni és amelyek a klasszikus karácsonyi illatok alapját képezik, lelki hatásukban is az évkör ezen részét koronázzák meg.

A Szegfűszeg illóolaj kiválóan alkalmazható szellemi kimerültségre és ha már benne vagyunk a lezárásban, előkészíti a talajt, hogy fogékonnyá váljunk új benyomások iránt.

A Narancs illóolaját sokszor használjuk szorongás, stressz, alvászavarok esetén. Huncutságot, jó kedvet hoz. Ő adja a karácsonyi keverékek könnyedségét, vidám hangulatát. Ugyanis sokszor nehéz szembenéznünk saját gyengeségeinkkel és bizony szükség van a segítségre, hogy képesek legyünk felülről is rálátni életünkre.

3 db LIMITÁLT KIADÁSÚ keverék kedvezményesen díszcsomagolásban

A Kardamom illóolaja a téli melankóliát, a depressziót oldja és a lelki dermedtség oldásának kiváló szere. Használj Kardamomot, ha úgy érzed, elkapott a fásultság és szükséged van a szeretet és megértés szikrájára a szívedben.

És nem hagyhatom ki a Fahéj illóolajat sem, amely mindamellett, hogy oldja a szorongást, a stresszt és a ridegséget, színesíti az álmokat és kellemes gondolatokat idéz. Segít, ha érzelmi válságban vagyunk, oldja a lelki feszültségeinket és segít a tudatalatti feldolgozásban.adventi illatok

Egy korábbi adventi koszorúm mézeskalácsból készült. Ez a kép nem sikerült túl jól, de talán az illatát el tudod képzelni. 🙂 A közepébe elhelyeztem néhány tobozt, csillagánizst, fahéjat és ezekre csöpögtettem a fenti illóolajokból, megtámogatva a mézeskalács illatot, hogy távolabbról is érezhető legyen.

Ha használsz adventi koszorút, csepegtethetsz rá illóolajat. (Ügyelj rá, hogy a gyertyára és a láng közelébe ne csepegtess illóolajat, mert meggyulladhat. Inkább a potpourrira tedd.)

A Lélek Illata webshopban találsz diffúzort és illóolajokat, melyeket akár ajándékba is adhatsz szeretteidenek, de saját otthonodban is megteremtheted a meghitt hangulatot segítségükkel.

Webshop

Illatos karácsonyi készülődést kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő, aromaterapeuta

alelekillata.hu szerkesztője