fbpx

Olvashatjuk, hogy a kávénak vannak nem kívánt hatásai is, ezért sokan próbálnak leszokni róla. Vannak, akik nem is ihatják.

Én személy szerint nagyon szeretem a kávét, de észrevettem, hogy vannak túlkapásaim, amikor az íz kedvéért iszom. Jóból is megárt a sok, így hát elővettem a borsmenta aromavizet, hogy csökkentsem napi kávéfogyasztásom mennyiségét.

Ha a szervezet hozzászokik a koffeinhez, annak csökkentése is okozhat bizonyos elvonási tünetszerűségeket. Legalábbis nekem nagyon hiányzott az elején. Hirtelen elálmosodtam és rögtön egy csésze kávé képe kezdett el kalimpálni a fejem körül. 🙂

Ekkor inkább elővettem a borsmenta aromavizet egy teáskanálnyit beletettem egy fél liter vízbe és elkortyolgattam.

Ugyanis a borsmenta mentálisan stimulál, egy igazi ébresztő aromavíz, a nagy nyári melegben szuper kiegészítője lehet egy citromos limonádénak.

Sőt ha rozmaring aromavízzel kombinálod egy igazi agyműködés serkentő aromavíz keveréket kapsz.

borsmenta aromavízEzt a keveréket folyadéküvegbe is teheted és a tarkódra, mellkasodra spray-zheted a melegben, hűsítő, élénkítő hatása segíthet a munka vagy vezetés folyamán. Az arcodra is teheted. Figyelj, hogy szembe ne kerüljön!!!  Diákok és üzletemberek is nagy hasznát látják, ha nagy koncentrációt igénylő feladatokat látnak el. Nyugtatja, hűti az idegeket, miközben stimulálja az agyműködést.

A rozmaring illóolaj agyra gyakorolt hatásával kapcsolatos kutatásról a későbbiekben fogok készíteni egy cikket. Azonban a borsmenta és rozmaring aromavíz is még számtalan kiváló egészségmegőrző tulajdonsággal bír, melyekről még szintén fogok írni Neked.

Fontos tudnod! A borsmenta és rozmaring aromavíz használata nem javallott magas vérnyomás esetén és várandósság, szoptatás alatt! A borsmentát nem alkalmazzuk homeopátiás szerek mellett és 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél. Hosszan tartó alkalmazása sem lehetséges. Az aromaterápiában is mindig a mérték az érték!

Aromaterápiás tanácsadás

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő, aromaterapeuta

alelekillata.hu szerkesztője

Kérdezz! Válaszolok.