fbpx

A jelenlegi ajánlások szerint az influenzát az egészségügy az influenza elleni védőoltásokkal előzi meg. Próbálnak minél több embert rávenni, hogy oltassa be magát. Az oltást azonban nem tették kötelezővé, mindenki maga dönti el, hogy oltat vagy nem.
A természetes módszerek ezzel szemben inkább az influenza megelőzése mellett pártoskodnak. Sok a pro és kontra vélemény és ebben az erdőben nagyon nehéz kiigazodni.

Egy dologban azonban mindkét terület képviselői megegyeznek, hogy az egyik legfontosabb az influenza kezelése során az ágynyugalom, a pihenés, a sok folyadék fogyasztása és a terhelés elkerülése. Napjainkban sajnos, nagyon sokan hordják ki lábon az influenzát. Ez pedig sajnos, további szövődményekhez vezet. Ezért komolyan kell venni. A pár napos hiányzás sokszor nagyobb bajtól menthet meg minket.
influenza kezeléseAzonban itt most egy olyan aromaterápiás módszert szeretnék leírni, ami sokat tud segíteni abban, hogy ne kapjuk el egymástól a betegséget.

Hogyan kaphatjuk el?

Az influenza vírus a fertőzött személy által felköhögött vagy kitüsszentett cseppek levegőbe jutása és annak belélegzése által terjed tovább, ezért ebben az időszakban rendkívül fontos szerepet játszik a levegő fertőtlenítése.

Megelőzés párologtatással

Az egyik legkiválóbb aromaterápiás módszer erre a párologtatás. Ezt többféleképpen tehetjük attól függően, hogy milyen eszközöket alkalmazunk van-e gyermek a háztartásban.
Az egyik legegyszerűbb párologtatás, ha egy tálkába vizet engedünk és abba csöpögtetjük az illóolajat. A tálkát pedig a fűtőtestre helyezzük.

aromaterápiaAromalámpás
Használhatunk aromalámpást is. Ez általában egy mázas kerámia edény, amelynek felső részébe vizet öntünk és abba csepegtetjük az illóolajat. Az aljába pedig egy teamécsest teszünk, melynek segítségével felmelegítjük a vizet. Ez egy intenzívebb párolgást biztosít. Azonban nem veszélytelen a teamécses miatt. Arra is figyelni kell, hogy a mázas tartók néha megrepednek. Az illóolaj pedig gyúlékony anyag. Így nem lehet felügyelet nélkül hagyni a szobában!!!

Aromadiffúzor

A legbiztonságosabb az aromadiffúzor használata. Főleg ezt javaslom babás vagy kisgyermekes szülőknek. Az ultrahangos aromadiffúzorok rendkívül biztonságosak és jól porlasztják a levegőbe az illóolajat. Általában ezekbe is desztillált vizet kell önteni és abba csepegtetjük az illóolajat. A biztonságot az adja, hogy itt nincs égő teamécses és ha elporlasztotta a tartályában lévő vizet, automatikusan leáll.

Párologtatás hatásai
A párologtatásnak nagyon sok pozitív hatása van a levegőfertőtlenítésen túl is. Ha illóolajokat használunk a párologtatáshoz, kiaknázhatjuk azok antibakteriális, vírusölő és gombaölő hatását is. Kiválóan megtisztítják a levegőt, így sokkal kisebb lesz az esély arra, hogy a velünk egy helységben tartózkodóktól elkapjuk a betegséget.
Ráadásul lelki állapotunkra, hangulatunkra is pozitív hatást gyakorol. Könnyebb a munka, koncentráltabb a tanulás, nagyszerűbb a játék az oviban, bölcsiben.

Sok kísérletet folytattak már óvodákban, iskolákba az ultrahangos párologtatókkal. Tapasztalatok alapján azokon a helyeken, ahol aroma diffúzorokat alkalmaztak, lényegesen csökkent a megbetegedések száma.

A következő cikkben felsorolok néhány illlóolajat, melyek segítenek a levegő tisztításában és tanácsot adok, használatukra, illetve arra, hogy mire kell odafigyelni.

Aromadiffúzorokat a webáruházban találsz.

Több színben is kapható. Az aktuális színekért, kérlek, érdeklődj nálam ITT.