fbpx

Most felsorolok néhány illóolajat, amelyek az influenza járvány idején kiválóan közreműködnek a levegő fertőtlenítésében.
Ezek az olajok általánosan sok mindenre használhatók még a háztartásban, ezért érdemes őket a házi patika részévé tenni.

A két leggyakrabban alkalmazott illóolaj a citrom és a teafa illóolaja.

Mindegyik kiváló levegőfertőtlenítő és gyermekek esetében is használhatóak.

Ezt a két illóolajat színesítheted például még a következőkkel:
• Rózsafa
• Grapefruit
• Eucalyptus citriodora
• Eucalyptus radiata
• Vadlevendula

Rendkívül sok illóolajat lehet használni a levegő fertőtlenítésére. Nem véletlen, hogy a karácsonyi kompozíciók is olyan illóolajokat tartalmaznak, amelyek a légúti betegségek megelőzésére is alkalmasak. Ebben a cikkemben is vannak illóolajok, amelyek alkalmasak a levegő fertőtlenítésére, frissítésére vagy légúti betegségekre: Adventi dísz.

Hogyan használjuk?
Párologtatásnál körülbelül 6 csepp elegendő a párologtatóba vagy aroma diffúzorba.

Mire kell figyelnünk!
Figyelj oda, hogy gyermekek közelében mit párologtatsz. Az itt felsorolt illóolajok közül az Eucalyptus radiata például nem alkalmas görcsös köhögés esetén, tehát ne is párologtasd, ha a családból bárki görcsösen köhög. Akkor inkább használj Eucalyptus citriodorat.

Párologtatáshoz is kizárólag tiszta illóolajat használj! Ismerd meg az általad alkalmazott illóolajok kontraindikációit és annak megfelelően alkalmazd őket!

Az illóolajok használatával kapcsolatban kérheted tanácsomat, de meg is rendelheted tőlem:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.