fbpx

Kedves Olvasóm!

Hoztam neked egy keveréket, mely már a karácsonyi készülődés előszele is lehet.

A honlapomon bemutatott receptekben, keverékekben törekszem az egyszerűségre. Arra, hogy kevés összetevőből, szakértelem nélkül is ki lehessen alakítani az illatokat. Ez fontos, hiszen az aromaterápiában vannak keverékek, amelyek akár 100 illóolajból is állhatnak. Nekem azonban annyi a célom, hogy olvasóimmal megszerettessem a természetes illatokat, és bemutassak egyszerű megoldásokat.

A Megbocsátok magamnak! egy egyszerű keverék:

10 csepp Erdei fenyő illóolaj

2 csepp Mandarin illóolaj

 

Néhány kliensem említette, hogy nem szereti a klasszikus fahéjas, szegfűszeges karácsonyi illatokat. Így ezt a másik hagyományos illatot vettem elő, a fenyőt.

A fenyő illóolaja türelmessé, megértővé és elfogadóvá tesz. Segít a megbocsátásban magunknak és másoknak is.

Sokan mondják, hogy mi magyarok túl sokat aggódunk, kritizáljuk magunkat (és másokat is), elégedetlenek vagyunk, szerencsétlennek, nyomorultnak, visszautasítottnak érezzük magunkat és önbecsülés hiányunk van.

Ebben segít a Fenyő illóolaja. Bölcsességet, megbocsátást, jelenlétet, bizalmat, új irányokat és a szeretet elfogadását hozza az életünkbe. 

keverék diffúzorba

Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük, aki a mindenek felett álló szeretetet képviselte ezen a Földön. Miért is ne készülnénk fel erre a szép ünnepre a szeretet elfogadásának képességével.

Hogy a fizikai síkot is érintsük, év vége felé sokan küzdenek a kimerültség érzetével is. No, hát az Erdei fenyő illóolaja az egyik, amelyet mi aromaterapeuták bevetünk kimerültség ellen.

Hogy a feldolgozás mélyebb rétegekbe is eljusson, támogassuk meg a Fenyőt a Mandarin illóolajával, mely oldja a szorongást és a depressziót, mozgósítja a belső gyermeket bennünk. Általa inspirációt nyerhetünk és kiegyensúlyozottá válhatunk.

Így már valóban kitárhatjuk szívünket ennek az élménynek.

Az illóolajok párologtatására a legkiválóbb eszköz az aroma diffúzor, melyről ITT olvashatsz.

Tanács! Csak desztillált vízzel alkalmazd a diffúzort, hogy megóvd a készüléket.

TIPP! Ha pedig még csak próbálgatod az illóolajokat és nem szeretnél diffúzort, ezt a keveréket rácsöpögtetheted az Adventi koszorúra vagy készíthetsz kis tálkát fenyőtobozzal és mindenféle terméssel, ami szintén alkalmas erre a célra.

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta

hormonegyensúly tanácsadó

 

Figyelem! A honlapomon található természetes megoldások semmiképpen nem helyettesítik az orvosi kezelést és felügyeletet! Panaszaival mindenképpen forduljon orvoshoz!