fbpx

A citrom illóolaj kincs a háztartásban és kincs a kozmetikában egyaránt. A citrom héjából kivont illóolaj alapvető tulajdonsága fertőtlenítő hatása. Sok kutatást végeztek ezzel az illóolajjal és az eddigi eredmények szerint nagyon hatásosan pusztítja el pl. a tüdőgyulladást, az agyhártyagyulladást, a mandulagyulladást eredményező kórokozókat. A levegőben hihetetlen mennyiségű kórokozó baktérium terjeng.

A citrom illóolaj felhasználási területei:

  • Arról már beszéltünk, hogy a citrom illóolaj kiváló levegőtisztító.
  • Érdekes, hogy nyugtat, de mégis frissítő hatása van, tehát nem alszol el tőle. Inkább kiegyensúlyoz.
  • Ha figyelsz az ellenjavallatára, a kozmetikában is nagy hatású szerként használhatod, sejtregeneráló, ránctalanító hatású. Arckrémbe, cellulitra, de korpás fejbőrre is hatékonyan használható.

De tudtad-e, hogy az illóolajok a különböző lelkiállapotokra is hatást gyakorolnak a csodálatos olfactor folyamaton keresztül és az emberek évezredek óta használják az aromaolajokat szertartásaikban is?

Mágikus hatása tükrözi fizikai működését, mert emeli a fizikai energiát, alapvetően tisztításra, tértisztításra, aura tisztítására használják a boszik. 🙂  Tisztít és letisztáz egyszerre. A citrom illóolaja kiváló választás, ha szeretnél megszabadulni valamitől. Nagyon jól alkalmazhatod illóolajos fürdőnél, ha energetikailag meg szeretnél tisztulni a nem kívánt energiáktól vagy tisztázni szeretnéd a gondolataidat. Ha bármilyen olyan köved, kristályod, ékszered van, amit hordasz vagy energetikailag dolgozol vele, a citrom, megtisztítja. Tegyél a tisztító vízbe néhány csepp illóolajat és a citrom azonnal működni kezd.

citrom illóolaj hűségAzt tartják róla, hogy a hűséget is támogatja, így ha citrom illóolajat használsz öblítőként, ezzel tehetsz az aurátok tisztán tartása és összetartozásotok erősítése érdekében is. Öblítőként pedig úgy használhatod a citrom illóolajat, ha ecetet öntesz az öblítő helyett a mosógépbe és 10-15 csepp illóolajat cseppentesz bele.

Használd, ha túl érzékenynek érzed magad, kicsit depressziós, apatikus vagy, sok a stressz az életedben, mentálisan fáradt vagy. Javítja a humorérzékedet, segíti a tiszta gondolatokat, javítja a memóriádat, tudatosságodat.

Azonban nagyon fontos tudni a citromról, hogy illóolaja fényérzékenyítő lehet! Semmi esetre ne kend magadra, ha napra mész, legalább 12 órán át ne kerülj napra, ha kozmetikai célokra használod. A kozmetikai felhasználás pedig csak terápiás minőségű illóolajokkal történhet!

A citrom illóolaj nem csak aromaterapeuták esetében alapvető része a készletnek, de bármely háztartásban alkalmas a mindennapos használatra.

Megjegyzés: Az illóolajokkal légy körültekintő és mindig nézd meg az ellenjavallataikat. Ha megfelelően használod, csodás eredményeket érhetsz el a betegség megelőzésben és a kozmetikában egyaránt.

Az aromaterápiában én csak ellenőrzött gazdálkodásból származó, magas terápiás minőségű illóolajokat használok. Ezeket az illóolajokat tőlem is beszerezheted, de használatukkal kapcsolatos kérdéseidre is szívesen válaszolok. Azonban tanácsot csak az általam alkalmazott olajokkal kapcsolatosan tudok adni, más termékekkel nincs tapasztalatom. Ha illóolajat használsz, mindig fordulj aromaterapeutához és inkább válaszd a minőséget! Hidd el, megéri!

 Aromaterápiás tanácsadást és illóolajos kezelést itt éred el.

Szeretettel,

Réka

Várom kérdéseidet és itt rendelhetsz illóolajat is:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.