fbpx

 

 

Tartalom:

Miért használjuk a citrom illóolajat a házipatika alap darabjaként?

Milyen tulajdonságai vannak a citrom illóolajnak? Mire használhatod?

 

A citrom illóolaját már évezredek óta használják mind a gyógyításban, mind a kozmetikában. Napjainkban egyre népszerűbb a natúrkozmetikai felhasználása is. Friss illata sokak számára vonzó. Illóolaját a héjából vonják ki hidegsajtolással.

 

Bio citrom illóolaj

Kattints a képre bio citrom illóolajért

Ezért rendkívül fontos, hogy milyen forrásból származik a citrom illóolajad! Ha nem organikus, azaz bio termesztésű növényből vonják ki, belekerülhetnek az egészségre káros növényvédő szerek maradványai. Magyarországon csak néhány olyan márka van jelen, melyek biztosítják a tiszta, terápiás illóolaj minőséget!

 

Sok illóolajnak van olyan tulajdonsága, amelyekre oda kell figyelnünk a használatuk során. Ilyen a citrom illóolaj is, ugyanis fényérzékenyítő lehet, ezért használata után körülbelül 12 órával nem szabad napoztatnod a bekent területet. Erre nagyon figyelj! Tisztán sem szabad a bőrre csöppenteni, mert kicsípheti a bőrödet!

Bio citrom gyöngy

Bio citrom gyöngy kapszula – a biztonságos társ

Milyen tulajdonságai vannak a citrom illóolajnak? Mire használhatod?

  1. Nagyon jó immunerősítő
  2. Méregtelenítő hatású
  3. Nehéz emésztésnél
  4. Fejfájás, migrén enyhítésére
  5. Szájfertőzések esetén
  6. Zsíros bőrre
  7. Ránctalanítóként
  8. Cellulitisre
  9. Háztartásban is használhatod fertőtlenítőként
  10. Levegő fertőtlenítő

 

Mint láthatod a citrom illóolaj felhasználási területe olyan széleskörű, hogy aki szereti az illatokat és szívesen használja az aromaterápia eszközeit, annak mindenképpen kell otthon tartania citrom illóolajat. Házipatika alap darab!

Olvasd el a citromról ezeket a cikkeket is:

14 ötlet a citrom illóolaj felhasználására

A citrom illóolaj mágikus és lelki hatása

Illatos, szép napot!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta, fitoterapeuta

Funkcionális mentor, hormonegyensúly tanácsadó

Iratkozz fel hírlevelemre: Köszöntelek A Lélek Illata honlapján!

Megjegyzés: Az illóolajokkal légy körültekintő és mindig nézd meg az ellenjavallataikat. Ha megfelelően használod, csodás eredményeket érhetsz el a betegség megelőzésben és a kozmetikában egyaránt.

Az aromaterápiában én csak ellenőrzött, magas terápiás minőségű illóolajokat használok. Ezeket az illóolajokat beszerezheted tőlem és használatukkal kapcsolatos kérdéseidre is szívesen válaszolok.