fbpx

Előfordult már Veled, hogy nem vetted észre és leégtél a napon?

Ugye, milyen fájdalmas és égető érzés mikor este rájössz, hogy megégtél? Sőt az ember aludni sem tud tőle. Egész éjjel forgolódsz, mert próbálsz nem ráfeküdni az égő, fájó területekre, de sehogy sem találsz olyan pozíciót, amivel nem érsz hozzá semmihez. Elszenderedsz, aztán újra felébredsz, mert mozdulni szeretnél, de mindenütt fáj, éget és húzódik a bőröd.

Itt van hát egy nagyon egyszerű olajos keverék, mely napégésre nyújt jó megoldási lehetőséget.

Ehhez a levendula és a pálmarózsa illóolaját hívjuk segítségül, valamint a körömvirágot. Én minden nyáron szoktam készíteni körömvirág macerátumot, amelyről már ebben a cikkemben írtam: Macerálok 🙂

De ha nincs otthon macerátumod, akkor körömvirág kenőcsbe is belerakhatod az illóolajokat vagy használhatsz hozzá egyszerűen oliva olajat.

illóolajos keverék napégésreA recept hozzávalói:

  • 3 ml (90 csepp) Levendula illóolaj (Ehhez a Lavandula Spica vagy L. Angustifolia nagyon jó)
  • 2 ml (60 csepp) Pálmarózsa illóolaj
  • 15 ml körömvirág macerátum vagy oliva olaj vagy körömvirág krém

Figyelmeztetés! A pálmarózsa illóolaját várandósság ideje alatt nem használjuk! Fordíts gondot arra, hogy terápiás minőségű illóolajat használj a készítményeidbe!

Amint észleled a napégést, kend be vékonyan a megégett felületet, majd ezt óránként ismételgetheted. És vonulj árnyékba!

Mielőtt bekened magad, spriccelhetsz rá egy kis borsmenta aromavizet 50 %-ban vízben higítva. Ez hűsítő hatásával segíti enyhíteni a kellemetlen érzést.

A recepttel kapcsolatosan kérdezhetsz tőlem az alábbi űrlapon, az alkotóelemeit pedig megrendelheted webshopomban vagy közvetlenül tőlem:

A Lélek Illata webáruháza

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő, aromaterapeuta

alelekillata.hu szerkesztője

Itt kérdezhetsz:

 

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.