fbpx

Mire használható a teafa illóolaj?

Mi az a “négyes fogat”?

 


A Teafa illóolaj valóban áldás a háztartásban. Sokrétű felhasználása miatt szintén az alapkészlet része az aromaterápiában.

Csodálatosan megtestesíti azt a hatást, amit én négyes fogatnak hívok. Azaz nagyon erős baktériumölő hatása van és emellett vírusok, paraziták és gombák ellen is igen jól felveszi a harcot. Ugyanis fő hatóanyagai, monoterpén alkohol és monoterpén vegyületek, csak ebben az olajban szerepelnek ilyen nagy százalékban és erős fertőtlenítő hatásukról ismertek.

További nagyon előnyös tulajdonsága, hogy gyerekeknek is biztonságosan használható. És tudjuk, hogy egy kisgyerek lépten-nyomon találkozik kórokozókkal, hiszen sokat szaladgál, elesik, ül a homokozóban, szétszórja a homokot, sok mindent a kezébe, szájába vesz, megvizsgál. Ez mind mind része a felfedező korszaknak. Így hát a legegyszerűbb ha felkészülünk az ilyen helyzetek orvoslására, nem árt ha van otthon Teafa illóolajunk.

A Teafa Ausztráliában őshonos és az ausztrál őslakósok a Teafa illóolaját használták ősidők óta egy amolyan mindent gyógyító gyógyszerként. Kiválóan alkalmazható külsőleges formában.

A fent említett négy tulajdonságon kívül (baktériumölő, vírusölő, gombaölő, parazitaölő), más tekintetben is hatásos szernek bizonyult az ausztrál őslakósok számára. Használták még:

 

 • Teafa illóolaj

  Kattints a képre teafa illóolajért

  Immunerősítőként

 • Sebgyógyítónak
 • Korpás hajra
 • Pattanás ecsetelőként
 • Hajhullásra
 • Herpesre
 • Megfázásra, köhögésre inhalálni
 • Része az aranyér keverékeknek

 

Csodálatos benne, hogy nincs ellenjavallata és gyerekeknek is bátran használható. Ennek ellenére ne felejtsd el, hogy használat előtt minden illóolajjal bőrpróbát kell végezned, mert egyéni érzékenység bármelyik esetében előfordulhat.

Megjegyzés: Az illóolajokkal légy körültekintő és mindig nézd meg az ellenjavallataikat. Illóolaj használat előtt végezz bőrtesztet! Ha megfelelően használod, csodás eredményeket érhetsz el a betegség megelőzésben és a kozmetikában egyaránt.

Teafa illóolaj hatása

Teafa virágzás – Arwen Jane on unsplash

Az aromaterápiában én csak ellenőrzött gazdálkodásból származó, magas terápiás minőségű illóolajokat használok. Ezeket az illóolajokat tőlem is beszerezheted,  használatukkal kapcsolatos kérdéseidre is szívesen válaszolok. Tanácsot csak az általam alkalmazott olajokkal kapcsolatosan tudok adni és ezekről írok, más illóolajokkal nincs tapasztalatom. Ha illóolajt használsz, mindig fordulj aromaterapeutához, használd előírásoknak megfelelően és inkább válaszd a minőséget! Hidd el, megéri a veszélyek elkerülése érdekében!

Teafa illóolaj itt található

Kérj aromaterápiás tanácsadás

Aromaterápiás kezeléseket itt éred el

Illatos szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta, fitoterapeuta

Funkcionális mentor, hormonegyensúly tanácsadó

Várom kérdéseidet:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.