fbpx

Mit tehetünk, ha a kimerültségből fakadóan immunrendszerünk legyengül és akkor jön az influenza vagy más fertőző betegség? Mentő ötletek arra az esetre, amikor annyira kimerültnek érzed magad, hogy már érzed a betegség előszelét is.

Ha hosszabb ideig túl sokat kell teljesítenünk és kimerültnek érezzük magunkat, sokszor mondogatjuk: -Érzem, hogy beteg leszek.

És ilyenkor általában rövid időn belül el is kap az influenza.

Ez a helyzet intő jel, mert ha még csak mondogatjuk, akkor és ott még megállíthatjuk a folyamatot.

Erre mondják, ha tudtam volna, hogy elesem, leülök előtte. 🙂

Üljünk le mi is, de kellemesebben. Az otthoni wellnessel rengeteget tehetsz mentális és fizikai egészségedért. Nem is tudod, mennyire fontos, hogy ilyenkor szánj magadra egy kis időt. És ha azt csupa illatosan pihentető illóolaj társaságában teszed, melyek még a baktériumokat és vírusokat is elkergetik, akkor nyert ügyed van. 🙂

Az aromaterápiás wellness programot előre megtervezheted és elkészíthetsz nagyobb adagokat a receptekből, hogy bármikor megismételhesd, illetve, hogy rendszeresen wellness-ezhess otthon.

Tulajdonképpen ez egy igen olcsó módja a testi-lelki kikapcsolódásnak. Még a kuponos wellness ajánlatok is drágábbak ennél, ezért érdemes jó minőségű anyagokat választanod. Már csak azért is, mert terápiás hatást is várunk tőlük, nevezetesen, hogy erősítik az immunrendszert és visszaszorítják a fertőzést.

Kezdjük a fürdőzésnél. Van, aki szeret fürdeni, van, aki csak zuhanyzik és van, aki imádja a lábfürdőt. Ezért most összeállítunk egy alapkeveréket 5 ml folyadéküvegben. Ez egy immunerősítő, baktériumölő, fertőzésgátló keverék, ugyanakkor a pihenést, kikapcsolódást is biztosítja a nyugtató, kiegyensúlyozó hatása által.

Ez a törzskeverékünk, amit praktikusan használhatunk a wellness készítményeinkbe.

wellness otthon, ha kimerült vagyHogyan fürdőzzünk?

A fenti keverékből 10 cseppet keverünk tejszínbe vagy mézbe és ezt tesszük a meleg vízbe. Az aromás fürdő kb. 20 perces legyen, a víz fedje a testünket. Ha még hangulatosabbá akarjuk tenni a fürdőzést, világításnak meggyújthatunk mécseseket és kellemes zenét hallgathatunk közben.

Van három csodálatos szer, melyek kiválóak mind az immunerősítés, méregtelenítés, mind a lazítás és bőrápolás szempontjából.

A 3 muskétás:

  1. Magnézium
  2. Szódabikarbóna

Rendszeresen tartok otthon ezekből az anyagokból. Influenza időszakban nagy mennyiségeket is lehet használni belőlük. A sóból 1 kg-ot is teszek a fürdővízbe. Ezek az anyagok méregtelenítenek, lazítanak. A só fertőtlenít és a bőrre is rendkívül jó hatása van. A magnézium lazít és tartós stressz esetén alkalmazható, támogatja az immunrendszert, javítja az alvás minőségét.  A szódabikarbóna pedig egy rendkívül sokrétűen felhasználható anyag, nagyanyáink az elsavasodás, a fertőzések és még sok más esetén használták.

Ha a 3 muskétást ki szeretnéd próbálni, akkor 10 ml növényi olajba tegyél 10 cseppet a fenti illóolaj keverékből és jól keverd el egy adag porral.

immunerősítő lábfürdőNagyon jó megoldás még a bázikus fürdőgolyó vagy a fürdőolaj is. Ebben a cikkemben találsz egy fürdőgolyó receptet.

Ha lábfürdőzésre van lehetőséged vagy azt jobban szereted, akkor 10%-os oldatot készíthetsz és abba ugyanúgy beleteheted az illóolaj keveréket mézbe vagy tejszínbe keverve. Lábfürdőzés esetén mindenképpen figyelj az olaj használatára! A végén csúszós lesz a talpad, figyelj, nehogy eless! Lábfürdő után, ha megtörölted a lábadat, inkább azonnal húzz rá meleg zoknit. Ezzel a sarokápolást is lerendezheted. 🙂

Ha pedig zuhanyozni szeretsz, akkor érdemes készíteni egy jó testradírt. A sót megdarálod és összekevered a 10 ml növényi olajban feloldott illóolajjal. Ezzel átdörzsölöd magad zuhanyzás közben.

Ha kérdésed van, ITT kérdezhetsz.

Terápiás minőségű illóolajokat a webáruházból vásárolj.

A Panarom termékek aromaterapeutáknál olcsóbban kaphatók!

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta

hormonegyensúly tanácsadó