fbpx

Néhány szuper ötlet, hogy miként hasznosíthatod újra a kiüresedett illóolajos üvegeidet. A csomagolás mindig drága, ne vesztegesd el. Így még a környezetet sem terheled annyira.

Az illóolajos üvegekben mindig marad egy kis illatanyag, akkor is, ha már kicsöpögtettél mindent belőle. Nem tudod kifacsarni, így adok néhány további felhasználási javaslatot.

  1. leveszed a kupakot és az autóba teszed a zsebekbe vagy a két első ülés közé
  2. sót raksz bele, egy ideig állni hagyod és felhasználod sós fürdőhöz
  3. ruhásszekrényben molyűzőnek, illatosítónak
  4.  ha éppen keveréket csinálsz, amiben az üres üveg illóolaja is benne van, akkor újrahasznosíthatod az üvegedet, a keveréket elkészítheted benne.

 + 1 tipp – A folyadéküvegeket csírátlanítani is lehet. Kifőzheted őket és ha nagyon tutira akarsz menni, akkor alkohollal is kiöblítheted utána. Jöhet rá egy új műanyagkupak és máris újrahasznosítottad az üveget. De a kupakot is megpróbálhatod kifőzni. 70 foktól eltűnik, ami nem oda való, csak arra kell vigyázni, hogy ne olvadjon meg.

A kozmetikumoknál rendkívül fontos a tisztaság. Tulajdonképpen a befőtteknek, lekvároknak is a megfelelő fertőtlenítés a legnagyobb titka.

Egy otthon készített kozmetikum soha nem laborkörülmények között készül, mint a gyárban, azonban az otthon készített natúrkozmetikumok, keverékek többsége hamar elfogy.

Ezért érdemes mindig lehetőleg frissen készíteni kisebb adagokat és pár hónap alatt elhasználni.

Ne felejtsd, amiben víz van, az megromolhat. Ha pedig zsíros kencét készítesz, akkor az avasodásra kell odafigyelni. 🙂

Itt teheted fel a kérdéseidet.

Aromaterápiás tanácsadás

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő, aromaterapeuta

a lelekillata.hu szerkesztője