fbpx

Sokat beszélünk arról, hogy nem jó a világunk. Tele van igazságtalanságokkal és ez nem jó az emberiségnek.

Rengeteg elmélet és életfilozófia létezik. Akármennyire azt gondoljuk, hogy ezek unalmas, száraz, semmitmondó fejtegetések, mégis lényegesen alakítják mindennapjainkat. Ugyanis ezekből alakul ki egy adott korszakot meghatározó gondolkodásmód, erkölcsi-etikai értékrend, melyek mentén mindennapjainkat alakítjuk.

A felelősséget nekünk kell felvállalni önmagunkért!

Például, ha adósságom van, ki kell fizetnem. Tudnom kell, hogy mivel jár, ha kölcsönkérek pénzt.

Ha gyerekem születik, fel kell nevelnem, mert a gyermekem az én felelősségem. Tudnom kell, ha szeretkezek valakivel, akkor annak milyen következményei lehetnek.

Ezek például nagyon alapvető erkölcsi problémák a mai világban. Mert sokan vannak, akik  adósságokat halmoznak fel és nem veszik figyelembe a következményeket. És sokan vannak, akik elhagyják a pici gyereküket, akinek még szüksége lenne a szülői mintára.

Ezek persze nagy általánosítások, mert minden ember más és minden helyzet más. Az egyénről nem lehet általánosságban beszélni.

Ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a FELELŐSSÉG a miénk marad, nekünk kell felvállalni, nekünk kell változtatni, nekünk kell másként csinálni.

És ezért egyáltalán nem hibáztathatjuk a másik embert, a körülöttünk lévőket.

Sokáig néztem filmeket a tévében és más adásokat is. Aztán egyszer csak rájöttem, hogy mennyire rombolja a tudatomat és a lelki állapotomat a média. Hihetetlen romboló erővel kúszik be a mindennapokba, mintha szánt szándékkal terelné az embereket a rossz irányba.

Aztán eljutottam odáig, hogy a tévé nézés például egy olyan dolog, amin lehet változtatni és csak rajtunk múlik. Úgy döntöttem, hogy komolyan megszűröm, hogy mit engedek be a tudatomba. Abbahagytam. Csak ritkán kapcsolom be, például egy-egy dokumentumfilmet, kalandfilmet vagy szerelmes filmet azért megnézek.  🙂  Nem nézem a híreket és más negatív filmeket.

És mivel nem nézek minden nap tévét, elképesztő időm szabadult fel esténként, amit arra fordítok, amire szeretném. Beszélgetés, olvasás vagy az elmaradt házi munkák. És így jobban tudok haladni is. 🙂

Tévé

Szűrd meg a beáramló információt!

Találtam néhány érdekes filmet az interneten és rászoktam arra, hogy ha kedvem van megnézni egy filmet, akkor ezeket nézem inkább. Formálják a gondolkodásmódunkat.

Csatolok Neked hozzájuk néhány gondolatot, idézetet, amit éppen ma kaptam a Kultúrális Kreatívoktól:

“A halál a mi társunk, mert ő az, aki életünknek valódi értelmet ad. De hogy láthassuk halálunk igazi arcát, meg kell ismernünk előtte az összes vágyat és rémületet, amelyet nevének puszta említése képes felébreszteni bármely élőlényben.” – Paulo Coelho

“A tudat, hogy hamarosan halott leszek, a legfontosabb eszköz, amely segít meghozni az élet nagy döntéseit. Mert csaknem minden – minden külső várakozás, minden büszkeség, minden megszégyenüléstől és bukástól való félelem – szertefoszlik a halál színe előtt, csak azt hagyva meg, ami igazán fontos. Annak tudata, hogy meg fogsz halni, az egyik legjobb módja annak, hogy kikerüljük azt a csapdát, hogy azt gondoljuk, van vesztenivalónk.”- Steve Jobs

“A halál és minden a világon, ami irtózatosnak látszik, minden nap szemeid előtt lebegjen! Leginkább azonban a halál. Sohasem fogsz akkor közönséges dologra gondolni és nem is fogsz túlságosan vágyakozni valamire.” – Epiktétosz

Kérésetekre küldöm a filmeket. Küldj Te is filmeket, linkeket és oszd meg velünk a facebook-on.  Például ez is közösségformáló lehet!

Ha van valami külön élményetek, tapasztalásotok vagy véleményetek a filmekkel kapcsolatban azt a Facebook oldalamon szintén megbeszéljük. Írjatok! Várom a visszajelzéseiteket!

Sok szeretettel,

Réka

 

Bakancslista

 

Hallgass a szívedre

 

Megmentőm a fény

 

Szerelempróba

 

Ha időgazdálkodásoddal kapcsolatosan vannak gondjaid,

úgy érzed minden kicsúszik a kezedből,

nem tudsz megfelelni,

mindig rohansz és rettenetesen fáradt vagy,

nem a lényeget éled meg, hiányzik a szeretet és a fény,

szeretettel várlak egy tanácsadáson.

Az általam alkalmazott módszerekkel feloldjuk a feszültséget, lazítunk a terheken. Elindulhatsz a változás útján!

A tanácsadás 1 órás, mely 5.000 Ft-ba kerül. A Bach-cseppek és a felhasznált aromaolajok most számodra 2.000 Ft helyett 500 Ft-ot jelentenek.

Jelentkezz most, ne várd a holnapot!

Bejelentkezés: Kökény Réka +3620-517-50-48 vagy az alábbi űrlapon:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.