fbpx

Az Advent beköszönte mindig a karácsonyi készülődés kezdetét is jelenti. Ez kiváló alkalom arra, hogy együtt legyen a család. Anyukám a dédnagymamámmal és a család többi tagjával ilyenkor kezdte előkészíteni a karácsonyi finomságokat. Mindenkinek volt feladata kicsinek és nagynak egyaránt és az elkészített finomságok illata, formája és színe elvarázsolta és díszbe öltöztette a lelkeket. Ezeket ma már többnyire megkapjuk a boltokban, de ha valakinek van ideje és szeretné a tevékenység által megélni az együttlét örömét vagy megtanítani csemetéjének a meghitt együttlétet, a készülődés örömét, leírok néhány jó tevékenységet. Ezeket az ötleteket karácsonyi ajándékkészítéshez is használhatjuk, ha sokra értékeljük a magunk szeretetével elkészített ajándékokat.

Ha szeretnénk emelni a hangulatot, meggyújthatunk hozzá egy méhviasz gyertyát és narancs, illetve fahéj illóolajakat párologtathatunk. Egy kis karácsonyi zene és máris indulhat a készülődés.

Aranydió fára vagy tálba dísznek

Gyerekkoromban nagyon szerettem az aranydiót a fára akasztani. Ehhez szükség van dióra, akril festékre (hobbi boltokban lehet kapni), gyufára és szalagokra.

Ha csak dísznek szeretnénk, elég befesteni a diót, majd száradás után a tálba rendezni a többi dísz mellé. Ha fel szeretnénk akasztani, akkor egy félbetört gyufát kell betolni az egyik végébe. Úgy vettem észre, hogy az egyik végénél mindig van egy kis rés, ahova be lehet csúsztatni a gyufát. Erre kell kötni a szép szalagot és kész a karácsonyfadísz.

Természetesen így nem csak aranydiót lehet készíteni, hanem más színes diókat is. Így egy egész karácsonyfadísz készletet is ajándékozhatunk.

Azonban arra ügyeljünk, hogy befestés után a dió nem ehető!!!

Miről szól még az oldal? Kattints ide: Köszöntelek A Lélek Illata honlapján.

Ha további receptekre vágysz, itt találsz: Aromablog.