fbpx

Illóolajokat használni a mindennapokban olyan, mintha visszakerülnél egy mesevilágba, ahol megtörténhetnek a csodák. Sokaknak a lelkükhöz való visszatalálást adja. Különös érdekessége, hogy fő alkalmazási területe az úgynevezett olfactor terápia, melynek működése tulajdonképpen egy cenzúrázatlan információáramlási útvonal a szervezetben. Pillanatok alatt eljut egyik fő szabályozó rendszerünkhöz, az idegrendszerhez úgy, hogy agyunk nem bírálja felül a bevitt információt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a növény által képviselt fizikai, érzelmi, mentális és lelki minőségeket tisztán juttatjuk be a szervezetbe. Ez váltja ki a gyógyulás felé vezető hatást.

Tudnod kell, hogy a növényvilág legintelligensebb növényei termelnek illóolajokat. Ezzel hívogatják vagy taszítják az élőlényeket. Kémiai úton pedig abszolút nem utánozhatók. Amit a parfümériákban illatnak nevezünk, azok mind laborokban előállított szintetikus illatanyagok, melyeknek semmilyen egyéb terápiás hatásuk nincs.

Az illóolajok használata az energiagyógyászatban rendkívül széles spektrumú, mivel fizikai, érzelmi, mentális és lelki síkokon egyaránt nagyon hatékonyak. Ezért van az, hogy egy valódi illóolaj-parfümnek nem csupán az illatát érzékeljük, de annál sokkal többet is minden dimenzióban.

aromaterápiaA keverékek legtöbbje az emberi lény minden dimenziójára hat. Tulajdonképpen csak tőled függ, mennyire vagy nyitott az illóolajok használatára. Még nem volt vendégem, akiből ne váltottak volna ki valamilyen érzelmi reakciót. Legtöbbjüket elbűvölik, de van aki bizonyos illóolajokat kifejezetten nem szeret. A fizikai síkról pedig nem is beszélek, mert egyértelmű a hatásuk.

Annyira sokrétű az illóolajok használata, hogy csak saját kreativitásod szabja a határokat. Általában mindenki tudja, hogy a legegyszerűbb használati módok a belélegzés (olfactor terápia) vagy a masszázs. De ismerjük az illóolajos fürdőt és lábfürdőt, a pakolásokat, borogatásokat is. Használhatjuk egyszerűen bedörzsölőkbe, de az illóolajok rendkívül hatékonyak a kozmetikában. A kozmetika és szépségápolás különösen nagy fejezet az aromaterápián belül.

Tegnap este például csodás szúnyogriasztó sprayt gyártottam magamnak. Elbűvölő illata lett. 🙂 Kitaláltam, hogy milyen anyagra van szükségem, hogyan tudnám egyszerűen használni és így lett a spray. De lehet, hogy neked például a gél vagy a krém tetszene jobban. Tehát az illóolajok használatának módját mindig meghatározza a személyiségünk, az igényeink és a probléma, amin dolgozunk.

Így aztán nincs két ugyanolyan eset. Nagyon változatos az illóolajokkal történő munka. Kifejezetten ajánlom azoknak, akik szeretik a változatosságot, természetes szereket részesítik előnyben vagy akár kozmetikumaikat szeretnék lecserélni.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen az igazi hatékony illóolaj, próbálj ki egy aromaterápiás masszázst vagy egy aromaterápiás tanácsadást.

Szeretettel,

Kökény Réka

Itt írj nekem:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.