fbpx

Az illóolajok nem csak a növények fizikai tulajdonságait hordozzák, de hatnak mentális állapotunkra és lelki állapotunkra is. Biológiailag aktív hatóanyagaik rendkívül koncentráltak. Egy csepp illóolaj több trillió molekulát tartalmaz. Ezek a molekulák közvetlenül sejtjeink receptoraira hatnak. Annyira kicsik, hogy képesek a bőrön keresztül mindenhova eljutni a szervezetben. Az orron keresztül történő hatékony felszívódásuk kapcsán pedig már Magyarországon is indult kutatás, hogy miként lehetne gyógyszerek hatóanyagait az orron keresztül bejuttatni a szervezetbe.

Nagyon erős a baktérium-, vírus-, gomba- és parazitaölő hatásuk. A fenilpropanoidok például kifejezetten barátságtalan környezetet teremtenek ezeknek a nem kívánatos élőlényeknek. Megtisztítják a sejtek receptorait. Legerősebb képviselőik közé tartoznak a szegfűszeg és a fahéj.

Dr. Deininger így fejezte ki a fahéj illóolaj hatásosságát: “Ha az emberek a világban tudnák, hogy milyen előnyös tulajdonságokat hordoz a fahéj, már nem lenne elérhető többé, mert a piac felszívná semmi perc alatt.” – forrás Kurt Schnaubelt.

Egyes hatóanyagok például visszaállítják a sejtmemória rossz folyamatait, mások pedig rendkívül erős antioxidáns hatással bírnak. Körülbelül 28 ml szegfűszeg illóolaj több, mint 200 kg répa antioxidáns hatásával rendelkezik.

biztonság és illóolajÉs van valami, amiről senki nem beszél. Bebizonyították, hogy a baktériumok képesek anitbiotikum rezisztens törzseket kifejleszteni. Ezzel szemben kutatások kimutatták, hogy az illóolajok használata mellett nem alakulnak ki ilyen rezisztens törzsek, sőt klinikai tesztek kimutatták, hogy egyes illóolajok rendkívül széles spektrumban képesek megbirkózni a baktériumokkal még olyan szuperbaktériumokkal is, mint az MRSA, a salmonella vagy húsevő baktériumok.

Dr. Mercola szerint vannak illóolajok, melyek a szimpatikus idegrendszert stimulálják (Grapefruit illóolaj) vagy nyugtatják (Pacsuli illóolaj), vannak, melyek az adrenalin szintet növelik és vannak, melyek a stresszhormont, a cortisolt (Levendula- és, Rozmaring illóolaj) csökkentik a szervezetben.

Azt is hozzá kell tennünk, hogy nem sok más érzékszervünk van, melyen keresztül cenzúrázatlanul juthat be az információ a szervezetünkbe. A szaglás pont ilyen érzékelés. Pillanatok alatt bent van az agyban és az idegrendszerben. Azonnal vált ki lelki hatásokat is, ami rendkívül fontos.

Azt tapasztalom, hogy a mai kor embere nem igazán szeret szembesülni önmagával, nem szereti megfogalmazni saját igényeit. Jobban szeret inkább a konvencióknak, az elvárásoknak megfelelően viselkedni és ez teszi elsősorban beteggé (a sok kellemetlen környezeti hatás mellett természetesen). Nincs harmóniában önmagával, a lelkével. Nincsenek megfelelő emberi kapcsolatai, nem jó a szexuális élete, nem alkot, nem foglalkozik kreatív tevékenységekkel. Lehúzza a megfelelni vágyás egy illúziók teremtette világban. Elfelejtettünk flow-ban lenni.

Ezt adják vissza az illatok. Az emlékeket, a jó és rossz élményeket, életünk képeit, a vezérfonalat a lelkünkhöz, új barátságokhoz, kapcsolatokhoz, új életutakhoz. A fizikai és lelki életkedvet egyszerre.

Aromaterápiás tanácsadás

Kvantum Mátrix Átalakítás

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő, aromaterapeuta

alelekillata.hu szerkesztője

Itt kérdezhetsz:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.