fbpx

Nem is gondolnánk, hogy mennyi minden bejut a szervezetünkbe környezetünkből. Nem csupán az ételeken és italokon keresztül, de háztartási szerekből, kozmetikai termékekből, más vegyi anyagokból és a levegőből is.

Óriási csalódás volt számomra, amikor a vezető kozmetikum gyártóknak dolgoztam. Láttam belülről a cégeket és meg kellett állapítanom, hogy az egész csak a reklámról, az értékesítésről és a minél több profitról szól.

Ezek a vállalatok még az értékesítőiket is olyan szépen el tudják kábítani, hogy ők teljes meggyőződéssel állítják, termékük kiváló minőség.

Csakhogy az a gond, hogy ezeknek a termékeknek az összetétele véleményem szerint elég silány. Fura látni, ahogy némely felébredt alkalmazott leszokik saját termékeikről és állítja, hogy ezt ő nem hajlandó használni.

Mindenesetre sajnos, az a benyomásom, hogy nincs megfelelően szabályozva az, hogy a cégeknek mit kell feltüntetniük termékeik tartalmát illetően. És sokszor a valódi szép nevű hatóanyagok csak minimális mennyiségben vannak jelen a készítményekben.házi kozmetikum

A reklám, a marketing sok mindenre képes. Arra is, hogy illúziókba ringasson embertömegeket. Jelenleg úgy tűnik, hogy egy termék árát nagyobb részt a marketing költség határozza meg és kisebb részt az alapanyag.

De egyre többen cserélik le háztartási szereiket és kozmetikumaikat természetes, bio termékekre vagy saját maguk készítik azokat.

Én is azért álltam át a saját natúrkozmetikumaimra, mert azon túl, hogy élvezem a keverést :-), nagyon jól esik, hogy tudom, mi van benne és hogy nem káros. Így a  hatóanyag tartalmat is én szabályozhatom.

Nézd meg mindig, hogy mit tartalmaz a termék, amit leemelsz a polcokról és mérd fel a hatóanyagok kockázatait! Sok vegyi anyag, amik bekerülnek a mindennapi háztartási szereink és kozmetikumaink közé, rákkeltőek lehetnek, felboríthatják a hormonháztartásunkat, károsíthatják a májat és hosszú távon megannyi egészségkárosító tényezőt rejtenek magukban.

Néhány példa ezek közül: aluminiumsók, parabének, phtalátok.

 A következő cikkben megnézzük, hogy mi lehet a dezodorokban és írok egy egyszerű receptet, melyet már hónapok óta tesztelek magamon. 🙂

Szeretettel,

Réka

Köszöntelek A Lélek Illata honlapján!

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.