fbpx

A minap olvastam a Kulturális Kreatívok egyik tagjától egy bejegyzést, ami a kritizálásról, ítélkezésről szólt. Nagyon kevesek tesznek, cselekednek és vállalják a hibáikat. Még kevesebben állnak a hibákhoz úgy, hogy ha elkövetik, igyekeznek belátni és kijavítani. Ha valaki hibát követ el, mintha utána előszeretettel gyűlnének köréje az emberek, hogy “követ dobálhassanak” rá, kritizálhassák.

Pedig hibákat követünk el mindannyian és talán ez szükséges is, hiszen ezekből igazán tudunk tanulni.

Kritizálni, véleményt alkotni mintha sokkal könnyebb lenne, mint cselekedni, hibázni, belátni, bocsánatot kérni, megpróbálni kijavítani.

A kvantumszemlélet a szemlélődés, megfigyelés szemszögéből tekinti a világot, az élet eseményeit. Igen, a hibák belátása nagyon nehéz, hiszen ilyenkor az árnyékunkkal szembesülünk. Azzal a részünkkel, amin változtatnunk kell. De a szembesülés addig lesz nehéz számunkra, amíg így fogjuk fel. Ha többé már nem akarjuk a szőnyeg alá söpörni a problémákat, szembenézünk velük, elfogadjuk és elengedjük, majd változtatunk, életünk minden területe sokkal sikeresebbé válik. Így a cselekvés útja mégis lényegesen kifizetődőbb életünk szempontjából.

Micsoda bátorság kell a cselekvéshez és a hibáink vállalásához egy olyan világban, mint ez a mostani!

Ha teszel, cselekszel, igazán büszke lehetsz magadra!

Szeretettel küldöm ezt a dalt:

Palya Bea: Megmondók

 

“A szem, amelyikkel a világot látod, a te szemed. Külső szemeddel az emberekre figyelsz, belső szemedet megőrzöd önmagadnak.
Amikor visszatekintesz, nem magadat látod, mert nem tükörbe nézel, hanem az embereket.
Hogyan vélekedsz a többiekről? Amikor másokra figyelsz, amikor másokat ítélsz meg, úgy véled, szemed csalhatatlan.
Milyennek látod önmagad? Amikor tükröt tartasz magad elé, egy számodra kedves lényt pillantasz meg. Ismert vonásait szereted, mert biztonságot nyújtanak neked; ismeretlen arcát, melyek olykor téged is meglepnek, megértéssel fogadod.
Vajon ugyanígy teszel a többiekkel is?” –  Tatiosz

 

“Próbáld ki: egy héten át ne ítélkezz senki és semmi felett! Amikor legközelebb találkozol valakivel, aki sokat beszél, költekezik, folyton panaszkodik vagy nem dolgozik, akkor mondd halkan magadnak: “Teret engedek neked arra, hogy úgy tapasztald meg az életet, ahogy te választod. Nem tartozik rám, hogy ítéletet hozzak feletted.” Így sokkal derűsebb lesz az életed.” – Andrew Matthews

 

“A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi.” – Andrew Matthews

 Íme, egy szokatlan módszer az elengedésre és érzelmeink tisztázására.

Szeretettel, Réka

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.