fbpx

Divatos termék a nagy melegben a testpermet. Ez a kis illatos eszköz tulajdonképpen a parfümöket hivatott kiváltani, ha nem kívánjuk a 40 fokban az erős illatot.

Másik fontos hatása a felfrissülés. Így többször használjuk a nap folyamán, mint egy parfümöt, cserében kellemesen frissít, hűsít, jó közérzettel tölt el. Ha pedig aromaterápiás anyagokból készítjük, lelkiállapotunkra is hatással van.

Ha nem szeretnél mindenféle szintetikumokból álló testpermetet alkalmazni, rendkívül egyszerűen készíthetsz magadnak saját testpermetet aromavizekből.

Íme egy példarecept:

  • 50 ml Forrásvíz
  • 20 ml Borsmenta aromavíz
  • 30 ml Keserűnarancsvirág aromavíz (Neroli)
  • 100 ml flakon, szórófejes kupakkal

Az összetevőket csak beleöntöd a flakonba és kicsit összerázod. Máris kész a saját testpermeted.

Ebben a receptben a Borsmenta aromavíz élénkítő, a Keserű narancsvirág antidepresszáns és növeli az önbizalmat.

Így olyan illatokat is tisztán használhatsz, amelyek parfümben vagy illóolajban rendkívül drágák, mint például a Damaszkuszi rózsa.

Azonban kérlek figyelj oda! A testpermetek nem arra valók, hogy lefújod magad és azonnal kimész a tűző napra. Ezt senkinek nem javaslom, bármilyen testpermetet is használsz. Bármely összetevőnek lehet fényérzékenyítő hatása, akár szintetikus, akár nem.

Aromavizeket ITT találsz.

Használhatsz még más aromavizeket is, például Levendula víz, Geránium víz, Citromfű víz. Keverékben vagy önmagában, bárhogyan használhatók.

Itt kérdezhetsz!

Kellemes nyarat, illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő-aromaterapeuta

alelekillata.hu szerkesztője