fbpx

Mi tagadás, nagyon szeretem az édességet. Azt hiszem, ezzel sokan vagyunk így. Sajnos, azonban nem jó sok cukros dolgot enni. Ebben is vannak fokozatok. Tudni kell, hogy a vércukor szint szempontjából a méz és a barna cukor is cukor. Nem jobb, mint a finomított cukor.

Ha valaki egészséges és édességre vágyik, akkor azonban a méz jobb választásnak tűnik.

Elérkezett a sütőtök szezon is és hát a sütőtököt a családom minden formában nagyon szereti. Sokszor rendelnek tőlem. -Anya, mikor lesz már sütőtök krémleves?… 🙂

Most éppen sült sütőtököt szeretett volna enni a pici lányom.

Na, de ez azért így túl egyszerű, nem? 🙂

Néhány hete a fűszeresnél voltam és már egy ideje motoszkált bennem, hogy kéne szerezni valahonnan tonkababot. Én nem tudtam, milyen az íze, de már egy jó ideje olvasgatom itt-ott gasztroblogokon, hogy tonkabab így, meg tonkabab úgy. És szerencsémre a fűszeresnél volt őrölt tonkabab.

Itthon meg is szagoltam. Hát csodás az illata is. Egyébként a tonkababnak is van illóolaja, amit még én sem szagoltam, de azt is olyan aranyárban mérik, mint a vanília illóolajat. 🙂 Na, így maradunk a fűszereknél.

A tonkabab fejleszti az intuíciót. Parfűmökhöz jó illatfixáló  illóolaj.

tonkabab, sütőtök, mézTehát beraktam a sütőbe a sütőtököt, öntöttem alá vizet. Sütöttem, amíg közepesen puha lett. Ekkor összekevertem mézet tonkabab és vanília őrleményével és rácsorgattam a tökre. Tovább sütöttem, amíg megpuhult.

Nagyon finom lett! Jó étvágyat hozzá!

Illatos, szép napot!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő aromaterapeuta

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.