Ezen a tuti kis mandularopin rugózok már egy ideje. Sokszor megcsináltam és most már az arányok is kialakultak, de te bátran alakítsd át, ha valamelyik összetevő nem illik a diétádba.
Ez nagyon gyorsan kész van és még olyanok is fogják szeretni, akik nincsenek rákattanva az egészséges étkezésre. Valósággal eteti magát, kiváló sör- vagy borkorcsolya. Ezt azt hiszem, meg fogom kóstoltatni István barátommal is, aki egy sörszakértő-gasztroblogger. 🙂
Tehát a recept úgy szól, hogy:
- 200 g mandulaliszt (én a durvára őröltet használom)
- 100 g parmezán sajt reszelve (vagy próbáld ki étrendednek megfelelő sajtfélével)
- 2 evőkanál tápiókakeményítő
- 120 ml kókusztej (Aroy-d-t használok. Ez fontos, mert vastag, zsíros tej.)
- 1-2 evőkanál extra szűz olivaolaj
- só ízlés szerint (magnéziumos só nagyon jó)
Ezt egy tálban összekeverem, jól összegyúrom. Egy kicsi gyúródeszkára ráteszek egy sűtőpapírt, arra a kupac tésztát, majd erre is sütőpapírt rakok. Lenyomkodom és gyúrófával kb. 2 mm vastagra gyúrom. Majd a tetejéről leveszem a sütőpapírt és az alsó sütőpapír segítségével beleemelem a tepsibe.
Itt jön a nemtudomfázis, mert kb. 150 fokon aranybarnára sütöm. Ne kérdezd hány perc, inkább tapasztalj… Nekem hőlégkeverős sütőm van… Először meg kell látnod, hogy a te sütődben, hogyan alakulnak a dolgok. 🙂
Elég gyorsan ropogósra sül. Néhányszor meg kell csinálni, hogy jól kitapasztald az ízlésednek megfelelő ropi elkészítési módját, de nem fogod elrontani, csak ha ott felejted a sütőben.
Ez elképesztően gyorsan el szokott fogyni itthon. Vigyázni kell vele. De a mandula egy nagyon jó táplálék.
Egészségedre!
Ezután mehet a tisztítókúra! 🙂
Nőgyógyászati problémákra természetes megoldást ITT találsz!
Kökény Réka
hormonegyensúly tanácsadó
szemléletfejlesztő aromaterapeuta
Aromaterápiás kezelést ITT találsz!