fbpx

Szeretném megosztani veled azt a fantasztikus élményemet, amikor érzed a szívből jövő köszöntés erejét.

Karácsonykor küldtem nektek jókívánságokat és egy verset. Nem vártam választ senkitől. Tudom, hogy ilyenkor mindannyian nagyon elfoglaltak vagyunk és gondolataink az ünnepi teendők körül forognak. Ráadásul ez a december igen erős felforgató, változtató energiákat hordozott és ez sokunkat megviselt.

Engem is. De úgy éreztem az események hevében, hogy mégis küldök egy kis lelki táplálékot, hátha tovább bontogatja szárnyait és máshoz is eljut. Mint említettem, nem vártam semmi választ és valószínűleg ez volt az, ami miatt olyan boldogság töltötte el a szívemet. Nagyon sokan válaszoltatok és küldtetek nekem is karácsonyi jókívánságokat. Nem is tudjátok, hogy milyen sokat jelentett ez nekem. Sok meleg szív visszhangja, visszalüktetése. Ez volt számomra a legnagyobb öröm az idei Karácsonyban, hogy nem számítottam rá, mégis rengeteg szép szót és szeretetet kaptam tőletek. És persze erőt ahhoz, hogy folytassam, amit elkezdtem, mert érdemes. 🙂

 Hálásan köszönöm nektek ezt a különleges ajándékot!

 „Nem a mezőknek és nem a fáknak,

hanem a szíveknek kell virágba borulnia,

hogy minden jobb legyen.” – Gottfried Keller

 Most, hogy már 2013-at írunk, gondolkodtam, hogy az ember mivel kezdi általában az új évet.

Sokan készítünk terveket. Ha azonban tervezel, érdemes az életedet elképzelned, amibe nem csak a munka szerepel, hanem minden más életterület is. Hiszen így lesz teljes. Ilyenkor megfogalmazzuk, hogy kivé is szeretnénk válni valójában.

Ehhez küldök neked egy mudrát. Bizonyára sokan ismeritek már, de a hátterét lehet, hogy kevesen tudjátok. Ez a mudra a Kubera-mudra nevet viseli és az Agykontrollban is használják, „három ujj technikának” nevezik. Sokan keresnek vele parkolóhelyet, meg hasonlókat, de ennél sokkal többre képes.

Kuberának, a gazdagság istenének szentelték Indiában. A gazdagság azonban itt nem csupán az anyagi gazdagságot jelenti, hanem minden életterületre kihat, így talán helyesebb bőségnek nevezni.

A lényege, hogy milyen intenzíven tartjuk ki a mudrát. A három ujj egyesíti a megvalósító erőt, a bőséget és jólétet, a lényeges dolgok rögzítését és a változás kapuján való áthaladást. Belső nyugalmat, bizalmat, oldottságot teremt és tisztítja a homloküreget.

Az időgazdálkodás nagy atyjai szinte minden nap használnak vizualizációs technikákat még a napi teendőik elvégzésére is, aminek kiváló kiegészítője lehet ez a mudra. Így egyesül a kreatív gondolat, a szíved vágya és a cselekvés energiája.

Ne feledd, nem az a lényeg, hogy milyen hosszan tartod így a kezed, hanem, hogy mennyire erősen vagy képes kitartani és mennyire tudsz koncentrálni a céljaidra.

kubera_mudra 001

Azért, hogy ne legyen öncélú a teremtés, érdemes megkérdezned belső forrásodtól, szíved bölcsességétől, hogy valóban hozzájárul-e kívánságod belső és külső bőségedhez és valóban gazdagítja-e környezetedet is. Majd érintsd össze három ujjadat és háromszor mondd ki világosan megfogalmazva a kívánságodat, miközben jól összenyomod ujjaidat.

 

Dobd el a félelmeidet, hagyatkozz belső

erőforrásaidra, bízz az életben és az megajándékoz.

Többre vagy képes, mint gondolnád.” – Ralph Waldo Emerson

 

Szeretnék neked boldogságban és szeretetben gazdag, sikeres új évet kívánni!

 

Szeretettel, Réka

 

Itt többet is megtudhatsz a mudrákról. Forrás: Mudrák – Gertrud Hirschi könyve.