Az eperszezon elején még egy kicsit savanykásabb az eper. Már annyira vártam, de most valami édeskéset kívántam, ezért készítettem egy könnyed édességet.
Összevágtam egy adag epret. Majd egy teáskanál Keserűnarancsvirág aromavízben elkevertem egy teáskanál kókuszvirágcukrot. Ebbe tettem egy kis kardamomot is.
Felaprítottam Borsmenta leveleket és az eperhez kevertem, majd rácsöpögtettem a sűrű szirupot.
Tehát a hozzávalók, melyeket ízlés szerint használhatsz:
Eper
- Keserűnarancsvirág aromavíz (Neroli)
- Kókuszvirágcukor (A glikémiás indexe 35, ami jónak számít a cukrok között.)
- Kardamom
- Borsmenta levele
A Keserűnarancsvirág, azaz Neroli aromavízről hamarosan megírom, hogy mi mindenre használható akár ivókúrában vagy szépségápolásban, esetleg parfümként.
Aromavizeket ITT találsz, ha nincs olyan, amit keresel, kérlek, írj nekem.
Más recepteket ITT találsz.
Jó étvágyat kívánok!
Illatos, szép napot!
Kökény Réka
szemléletfejlesztő, aromaterapeuta
alelekillata.hu szerkesztője