fbpx

Aromagasztronómiai próbálkozásaim egyike. 🙂

Nagyon szeretek főzni és enni is. Szeretek kipróbálni különböző ízeket. Mondjuk van néhány étel, amit ha oroszlánnal kergetnének, akkor sem enném meg, de az nem sok.

Az illóolajokat mindenki ismeri, de kevesebben ismerik az illóolaj lepárlás másik végtermékét az aromavizeket. Ezek tulajdonképpen a lepárlás melléktermékeinek számítottak, de hamar rájöttek a szakemberek, hogy az aromavizeket ugyanúgy lehet használni terápiás és szépségápolási célokra is, sőt sokan főznek is velük.

Kiváló és érdekes koktélokat lehet némelyikkel készíteni. Az egyik kedvenc illóolajom a Neroli és annak aromavize. Csodálatos illata van, az ősi kultúrákban nagyon előkelő helyet foglalt el a parfümkészítés és szépségápolás területén is. Kiváló gyógyhatása miatt is nagy becsben tartották.

eper pezsgő neroli aromavízÍme, amit a Neroli aromavízzel készítettem:

Beáztattam néhány szem epret száraz pezsgőbe és raktam bele egy mokkáskanál Neroli aromavizet. Ezt betettem a hűtőbe egy fél órára. Majd kókuszcukorba mártottam a poharat és beleraktam az áztatott epret a pezsgővel és még öntöttem rá pezsgőt.

Amit felhasználtam hozzá:

  • száraz pezsgő
  • eper
  • Neroli aromavíz
  • kókuszcukor

Minden hozzávalót ízlés szerint használj. Próbálgasd. Nekem ízlik. 🙂

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő, aromaterapeuta

alelekillata.hu szerkesztője

Tedd fel kérdésed itt:

 

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.