fbpx

Tudatosan érkezz masszázsra! – 2. rész. Folytatom az előző cikket…  🙂

Most nyíltan fogok neked beszélni olyan dolgokról, ami félreértésekre adhat okot, ám ha tudatos vagy, saját komfortzónádon belül maradhatsz és igazi ellazulásban, stresszmentesítésben lehet részed.

 • Érdemes 10 perccel a megbeszélt időpont előtt érkezni. Fontos itt az, hogy például az olajos masszázsokhoz le kellÉrkezz tudatosan masszázsra - 2. rész vetkőznöd. Sokszor előtte el kell menned mellékhelyiségbe. Illetve, ha első alkalommal érkezel, ilyenkor történik egy gyors megbeszélés az állapotod felmérése tekintetében. Így jobb, ha nem a te idődből megy el az a 10 perc, hiszen a masszőr be van osztva, utánad jön a következő vendég. Azonban nem illik túl korán sem érkezni, hiszen előtted is lehet egy vendég, akinek még fel kell öltöznie. Ha pedig elkésel, akkor nem várhatod el, hogy tovább tartson a masszázsod, hiszen utánad is jöhet vendég, így lehet, hogy a masszőr nem is tudja elhúzni a masszázsodat.
 • Fontos tisztázni, hogy mibe kerül a masszázs óránként és mondd meg, hogy pontosan mennyi időt szeretnél.
 • Első alkalommal jó, ha a masszőr kikérdez, hogy felmérje, van-e ellenjavallata a masszázsnak a te esetedben. Ez elvesz kb. 2-3 percet, de első alkalommal megteheted, hogy addig már felfekszel az ágyra és közben válaszolgatsz a kérdésekre. Utána már pihenhetsz. Ezért is érdemes korábban érkezni, mert amíg vetkőzöl, ezt meg tudjátok beszélni.
 • Nyíltan mondd el a kívánságaidat, akár masszázs közben is. Fontos, hogy ilyenkor az emberben felmerülnek igények, mint például az, hogy szereted, ha többet masszírozzák a lábadat vagy fáj a hátad és most erre szeretnéd fektetni a hangsúlyt. A masszázsnak rendkívül sok gyógyhatása van, ilyenkor az ember elkezdi ösztönösen érezni, mire van szüksége.
 • A stresszoldás mellett, minden masszázsnak van méregtelenítő, salaktalanító hatása. Igyál sok vizet masszázs után!
 • Pisilj előtte és szólj, ha közben is kell pisilned vagy, ha szomjas vagy és utána is igyál sokat. Én például kifejezetten szenvedek, ha pisilnem kell és közben masszírozzák a hasamat vagy hasra kell feküdnöm.
 • Szólj ha fázol, fontos a meleg, kellemes hőmérséklet. A fázás is zavarhatja a kikapcsolódásodat. Még az is zavarhat, ha hideg a lábad.
 • A hajad is némileg olajos lesz, erre fel kell készülnöd. Ha mégis nagyon kell rá vigyáznod, mert utána fontos dolgod van, akkor szólj!
 • Masszázs közben jelezd, ha valami nem esik jól és akkor is jelezz, ha valahol mélyebb gyúrásra vagy simításra van szükséged, esetleg túl erős, minden ember mást igényel. Egy idő után a masszőröd már tudni fogja, mik az igényeid. Az első alkalom ismerkedés, te mit szeretsz, hol kell jobban megdolgozni az izomzatodat, mennyire vagy képes ellazulni, hova pakolod a mindennapi stresszt, stb., a masszőrnek ismerkednie kell veled, a szervezeted, izomzatod állapotával.

Érkezz tudatosan masszázsra!

 • Rendkívül fontosak a visszajelzések a fájdalomról. Fájdalomküszöb felett ugyanis az izomzat elkezd kompenzálni és a masszázs rögtön hatását veszti. Ezért azonnal szólj, ha nagyon fáj valami. A kisebb fájdalom azonban jótékony hatású lehet, mivel az összeállt, feszes izomzatot néha alaposan át kell masszírozni, hogy ellazuljon és a felgyülemlett méreganyagok is távozzanak onnan.
 • Nem mindegy, hogy milyen olajakat használ a masszőr. A legtöbb helyen boltban kapható masszázsolaj keverékeket használnak, melyekben kőolajszármazékok vagy más nem kívánt adalékanyagok, szintetikumok is lehetnek. Ha ez nem zavar, nem kell vele törődnöd, de tudnod kell, hogy ez ugyanúgy bejut a szervezetedbe és ott nem kívánt folyamatokat indíthat el. Azonban megteheted, hogy megkérdezed, milyen anyagokat ken rád és ha ez számodra nem megfelelő, vásárolhatsz a boltban magadnak hidegen sajtolt olajokat, amit étkezésre használsz. Alkalmasak erre a célra a barackmag olaj, napraforgó olaj, szőlőmag olaj is, édes mandula olaj, de más olajokat is kipróbálhatsz. Lehet, hogy ezek drágábbak, de a minőségüknél fogva egészségesebbek is. Azzal tudsz spórolni, ha beteszed egy pumpás flakonba és akkor a masszőr csak annyit használ el, amennyi a masszázsodhoz szükséges, nem kerül kiöntésre egy csepp sem.
 • Én aromaterapeuta vagyok, ezért bio, hidegen sajtolt olajokkal masszírozok és olyan illóolajokkal, melyeket professzionális cégek állítanak elő. A terápiás minőség itt nagyon fontos, hiszen rengeteget ad a masszázs eredményességéhez, sőt bőrápoló hatása is van. Nálam biztonságban vagy és nem kell saját olajat sem hoznod. Sőt 3 az egyben kezeléseket kapsz, hiszen az izomzatra és a lélekre is hatnak az illóolajaim és még testápolásban is részed van.

Klienseimtől kapott visszajelzések alapján aromaterápiával végzett masszázsaim akár 1-2 hétig is simává, puhává, ápolttá teszik bőrödet.

A hátmasszásra, kismamamasszázsra vagy Lomi-Lomi masszázsra van szükséged, keress bátran!

Köszönöm, hogy megoszthattam veled a tapasztalataimat!

Szeretettel,

Kökény Réka

okleveles fitoterapeuta, aromaterapeuta és masszázsterapeuta

szemléletfejlesztő funkcionális mentor és hormonegyensúly tanácsadó