fbpx

Gondolom, te sem szeretsz lázasan otthon feküdni vagy akár betegen dolgozni. És az is nagy baj, ha a kisgyerek betegszik meg. Néhány egyszerű módszer melyek segítenek, hogy ne kapd el az influenza fertőzést.

Téli időszakban sokkal kevesebb a napsütés, hideg van és a munka soha nem kevesebb. Az ember is szívesen téli álomra hajtaná a fejét, de számunkra nem lehetséges, hogy átaludjuk a telet, mint a mackók.
Ha csökken a napsütéses órák száma, sokan hajlamosabbak a depresszióra is. Ráadásul a friss zöldség és gyümölcs választéka sem nagy. Lassan kimerülnek a tartalékaink és ilyenkor indul az influenza szezon.
Az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy ha a megelőzésre törekszünk, sikeresebben átvészeljük az influenza időszakot.
Van néhány aromaterápiás recept, ami egyszerű, de nagyszerű. Az elkészítése nem igényel sok időt és még élvezetes is a használata.

1. Légfertőtlenítő spray

Ilyenkor az egyik legfontosabb, hogy megakadályozzuk a levegőben keringő kórokozókat a támadásban. 🙂

Ha a legegyszerűbb megoldást választod, használd az Aromaforce légfertőtlenítő spray-t. Ezt a munkahelyeden is alkalmazhatod könnyedén. 

Ha szeretsz kevergetni, akkor a következő receptet ajánlom:

50 ml folyadéküveget tölts fel aromavízzel és csepegtess bele illóolajat, a tetejére jöhet a pumpás adagoló. Ezt a levegőbe permetezheted, munkahelyen, otthon, bárhol, ahol nem zavarnak senkit az illatok.

Néhány egyszerű párosítás:

Baktériumölő, levegőtisztító, fertőtlenítő, szorongásoldó, antidepresszáns hatású keverékek:

  1. 50 ml Levendula aromavíz + 150 csepp Citrom illóolaj
  2. 50 ml Citromfű aromavíz + 150 csepp Levendula Spica illóolaj

A zsálya segíti az öngyógyulást, a szervezet saját regenerálódását, erőt ad, erős vírusölő hatású, a Grapefruit frissít, mindkettő tisztítja a levegőt.  Figyelem! Ennek a keveréknek a használata nem javasolt magas vérnyomás, várandósság, szoptatás, epilepszia esetén és nem javasolt 6 évesnél fiatalabb gyermekek számára sem.

3.   30 ml Zsálya aromavíz + 20 ml desztillált víz vagy tisztított víz + 30 csepp Grapefruit illóolaj

A hozzávalókat az üvegbe öntjük, rázárjuk a pumpás adagolót és használat előtt mindig jól felrázzuk. Nagyon figyelj, hogy ne kerüljön szembe!

A szobaillatosító, légfertőtlenítő spray az aromadiffúzor használatának egy lehetséges alternatívája. Ha van egy jó aromadiffúzorod, az nagyon hatékony, de ennek hiányában választhatod a spray-t is.

2. Bedörzsölő keverék

Készíthetsz, bedörzsölő keveréket, amelyet reggelente a mellkasodra és a hátadra kenhetsz vagy testolajba, testápolóba is belekeverheted.

Ez a keverék segít a fizikai és érzelmi egyensúly megtartásában, baktériumölő, fertőtlenítő, szorongásoldó, nyugtató, kiegyensúlyozó hatású.

Használhatod szaglóüvegcsébe vagy papír zsebkendőre cseppentve jó mélyen beszívhatod. Ha valamelyik kollégád sokat köhög, náthás, akkor ez védőburkot húz köréd, ha bekened a mellkasod és időnként beleszippantasz. Ha bőrre kened, szigorúan csak növényi olajban oldva tedd!

Nagy előnye, hogy gyermekbarát! Óvodás vagy iskolás gyermekedet is bátran bekenheted vele.

Ha megelőző mellkasbedörzsölőt szeretnél készíteni belőle, akkor ezt a keveréket felöntheted egy 10 ml folyadéküvegben növényi olajjal, pl. sárgabarackmag olajjal vagy mandula olajjal.

Adagolás:

Ebből óvodásoknak 6-6 cseppet, nagyobb gyerekeknek 8-8 cseppet és felnőtteknek 10-10 cseppet bedörzsölhetsz mellkasba és a háton a gerinc melletti területre reggel és este.

Hétvégéken nem szükséges használnod a keveréket, akkor inkább pihenj és párologtass, szellőztess ki többször és csinálj otthoni wellness-t.

Ha nem szeretnél kevergeti és egyszerűbb megoldást szeretnél, akkor ITT kereshetsz felnőttek számára kész keveréket és ITT kereshetsz gyerekek számára kész keveréket.

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

szemléletfejlesztő, aromaterapeuta

hormonegyensúly tanácsadó

Kérdezz tőlem itt.

Hozzávalókat webáruházamban találsz, ami nincs fent a webáruházban, kérésedre beszerzem.