fbpx

Aromaterápiával sok bőrproblémát is kezelünk. Az egyik leggyakoribb ilyen probléma a cellulit, más néven narancsbőr.

Munkám során sok megfigyelést tettem és utánaolvastam, hogy miként lehetne a cellulitot hatékonyan kezelni. Ez most egy őszinte írás lesz, készülj!

Azt tapasztaltam, hogy a kezelések legtöbbje puszta pénzkidobás. Ezért aztán nem is vált a kedvencemmé ez a kezelés, mert én sem éltem meg sikerélményt a klienseimmel. Hogy miért? Ennek nagyon egyszerű biológiai és pszichológiai okai vannak.

Szerintem, a szépségipar hipnózisa olyan dolgokra készteti a nőket, amik sokszor károsak, miközben azt ígéri, hogy semmit nem kell tenniük, csak befeküdni valahova és huss, a cellulit már el is tűnt. Ezzel szemben sok időt vesz el és jó sokba kerül, a végén pedig az eredményt sem hozza meg.

A megértéshez egy kis biológia (nyilván ez bonyolultabb, de próbálom röviden összefoglalni):

A cellulit az irhában alakul ki. Itt találhatók rostok is. A női szervezetben ezen a területen az úgynevezett rácsrostok diagonálisan helyezkednek el, a férfiaknál pedig négyzetrácsosan. Ez az oka annak, ami miatt a férfiaknak nincs narancsbőrük. A nőknek azonban a szülés miatt is szükségük van arra, hogy ezek a rostok képesek legyenek tágulni.

Milyen előnyökkel jár a kvintesszencia Cellulit program

No, innen meg vagyunk lőve, mert a mostani szennyezett világban bizony mindenféle méreganyag lerakódik, amit a szervezet többek között az irhában is tárol a zsír depokban. És már ki is alakult a zsíros cellulit. Ez főleg a súlyfelesleggel rendelkező hölgyeknél alakul ki. De már a vékonyabb hölgyeknél is van cellulit, amit vizes cellulitnak hívunk. (A vizes cellulitot könnyebb kezelni.)

(Elnézést kérek a szakemberektől a pongyola fogalmazásért.) Tulajdonképpen az a célom, hogy az Olvasóim megértsék a jelenséget. Illetve azt, hogy a cellulit esetében nem elegendő eljárogatni egy kezelésre, mert az nem nyújt végleges megoldást!

A narancsbőr kezelés egy tudatos folyamat. Itt bizony át kell állítani a táplálkozást. Nem árt ha sportolsz és időnként szaunázol vagy csinálsz egy kisebb méregtelenítő vagy fogyókúrát, amire a tavasz nagyon jó, de a nyár is, mert van hozzá sok jó zöldség és gyümölcs.

Csodás dolog a bikini! :-)

Mindemellett pedig használhatsz olyan termékeket, amelyek segítik a salakanyagok elszállítását, a vérkeringést és a bőrfeszesítést. Ugyanis a táplálkozás megváltoztatásával a szervezet szép lassan elkezdi üríteni a méreganyagokat és ezzel együtt elengedi, felhasználja a zsírt is. Ha pedig az otthoni vagy más kezeléssel is rásegítünk, azzal már érhetünk el jó eredményeket.

Így csak annyit szeretnék tanácsolni, hogy ha cellulit problémád van, akkor először gondold át a testalkatodnak megfelelő kúrát és te is tegyél érte mást is a kozmetikai kezelés mellett, mert egyébként csak a pénzedet szórod ki az ablakon.

Készítettem Neked egy egyszerű otthon alkalmazható csomagot a cellulit kezelésére. Van benne egy ajándék is! 🙂

Cellulit csomag

A következő cikkemben a fahéjról és a paprikáról fogok írni, amik szintén kapcsolódnak a narancsbőr témához.

Illatos, szép napot kívánok!

Kökény Réka

Szemléletfejlesztő aromaterapeuta

alelekillata.hu szerkesztője

Itt kérdezhetsz:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.