fbpx

Kedves hölgy társaim, FIGEYELEM! Nem mindegy, milyen dezodort használunk!

A boltokban kapható dezodorok túlnyomó többsége olyan izzadásgátló szereket, illatanyagokat tartalmaz, melyek megnövelik az allergiás és rákos megbetegedések kockázatát. De sajnos, ez már a férfiakat is elérte.

Ezekbe a termékekbe többféle módon kerülhetnek káros anyagok. A gyártás során belekerülhetnek olyan anyagok, amiről a gyártó nem tud. (Ez a kisebb hányad.) Azonban, sajnos, a receptúrák sokszor tartalmaznak olyan vegyületeket, melyeknek káros hatása még nem teljesen tisztázott vagy már beigazolódott, a gyártó mégsem módosítja a receptúrát.

A test egyik természetes méregtelenítő folyamata az izzadás. Ennek mértéke és minősége egyéntől függ, azonban a mi kultúránkban kirekesztő hatású is lehet a túlzott, kellemetlen szagú izzadás.

Így egymással szemben áll az egészségünk és a pillanatnyi társadalmi helyzetünknek megfelelő testápolási igény.

krémdezodorSokszor ámítanak minket a gyártók az illatokkal és szinte kondicionálják a gondolkodásunkat arra, hogy ami nem kellően erősen illatos, az már a büdös kategóriába tartozik. Ugyanakkor nem mérjük fel, hogy ezek az anyagok mekkora szerepet játszanak egy adott betegség kialakulásában.

A dezodorokban fellelhető alumíniumsók, parabének, perubalzsam-félék, szintetikus mósusz vegyületek, PEG, PPG emulgeálószerek jelenlétére érdemes odafigyelnünk és lehetőleg elkerülnünk az ilyen termékek használatát.

Ezért mindenkinek saját felelősségére kell eldöntenie, hogy melyik utat választja.

Összeállítottam egy nagyon egyszerű dezodor receptet, melynek az arányait tesztelem egy ideje, de nagyon jól működik:

1-1,5 rész hidegen sajtolt kókuszolaj/kókuszzsír

1 rész szódabikarbóna

1 rész kukoricakeményítő

Jól össze kell keverni.

Ez a krémdezodor enyhén kókusz illatú a kókuszzsír miatt, de próbálkozhatsz illóolajokkal is, ha erősebb illatra vágysz. Jók például a teafa, citrom, grapefruit illóolajok. De ne hagyd ki a bőrpróbát! Mindig meg kell nézni, hogy egy illóolaj nem irritálja-e a bőrödet!

Ezek az illóolajok és a kókuszzsír is fertőtlenítő, baktériumölő hatásúak, így gátolják az erjedést.

Az arányok tekintetében még mindig kísérletezem, állítgatom a kókuszzsír mennyiségeket. De alapvetően ennek a dezodornak az összeállítása nem nagy munka és ha már megtaláltad a neked megfelelő arányokat, akkor nagyobb mennyiség esetén is sokáig eláll.

Különleges tulajdonsága, hogy hosszan szagtalanít még akkor is, ha sportolok. És nem drága. 🙂

Használd egészséggel,

Réka

Ha érdekel a natúrkozmetika, aromaterápia, kvantumgyógyítás, szuperérzékenység és szemléletfejlesztés, olvasd el, miről szól ez az oldal.

Kattints ide:    Köszöntelek A Lélek Illata oldalán!

 

Itt kérdezhetsz vagy bejelentkezhetsz aromaterápiás konzultációra:

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.